ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Μηταράκης: Στόχος μας να αλλάξουμε την Ελλάδα

Ν. Μηταράκης: Στόχος μας να αλλάξουμε την Ελλάδα

Στην επόμενη ημέρα των εκλογών αλλά και στο διακύβευμά τους αναφέρθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α' Αθήνων, Νότης Μηταράκης, στην κεντρική προεκλογική ομιλία του.

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας της ΝΔ, σημείωσε πώς υπάρχει διέξοδος από την κρίση και πως το σχέδιο της ΝΔ είναι το μόνο αξιόπιστο για τη χώρα, καταλογίζοντας στο ΠΑΣΟΚ ότι εξακολουθεί να κρατά ανεύθυνη στάση.

Τα βασικότερα σημεία της ομιλίας του κ.Μηταράκη

«Οι Έλληνες θα τα καταφέρουμε. Μπορούμε να βγούμε από την σημερινή, πρωτόγνωρη, κρίση. Αυτό είναι το μήνυμα. Στόχος μας σε αυτές τις εκλογές είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες αυτού του τόπου. Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να αναδειχθεί η δημιουργικότητα των πολιτών και το δαιμόνιο του Έλληνα.

Μηχανή της οικονομίας και της κοινωνίας είναι ο πολίτης που με αυτοπεποίθηση σχεδιάζει, εργάζεται και τελικά δημιουργεί τη ζωή του όπως αυτός την οραματίζεται. Το Κράτος επιστρέφει για να φροντίσει με κοινωνική ευαισθησία όλους όσοι για οποιονδήποτε λόγο έμειναν πίσω. Γιατί μια πολιτισμένη κοινωνία οφείλει να παρέχει ένα ελάχιστο – αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης σε όλους τους πολίτες. Όπως δηλαδή πρεσβεύει η ιδεολογία μας, ο Κοινωνικός φιλελευθερισμός.

Την επόμενη ημέρα των εκλογών η Χώρα θα χρειαστεί ένα σαφές σχέδιο αλλά και συνέπεια για να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη που διαθέτει ένα αξιόπιστο σχέδιο, που μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια την Ελλάδα στην ΕΕ. Το ΠΑΣΟΚ ακόμα και τώρα τηρεί την ίδια ανεύθυνη στάση που κρατούσε το 2008 όταν φώναζε ότι «λεφτά υπάρχουν». Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα διασωθούν εκλογικά. Γι΄αυτό προσπαθούν να αντιγράψουν τις προτάσεις μας. Το υποτιθέμενο πρόγραμμα τους περιλαμβάνει όλα όσα δεν έκαναν επί δυόμιση χρόνια! ΤΩΡΑ υπόσχονται τα αντίθετα απ' ό,τι έκαναν. Όσα αποδοκίμαζαν όταν τα λέγαμε εμείς!

Αντίπαλος μας σε αυτές τις εκλογές είναι ο λαϊκισμός των μικρότερων κομμάτων. Οι υποτιθέμενες εναλλακτικές προτάσεις που θα μας οδηγήσουν πίσω στη δραχμή και στο περιθώριο της ΕΕ. Αντίπαλος μας είναι η Αριστερά που στηρίζει και υπερασπίζεται ακόμα και τώρα όλα όσα προκάλεσαν τις χρόνιες παθογένειες του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Σαφέστατα η κατάσταση είναι κρίσιμη και απαιτεί αποφασιστικές λύσεις. Λύσεις που προϋποθέτουν μια ριζική αλλαγή νοοτροπίας. Μπροστά μας έχουμε επιλογές που απαιτούν δύσκολες αποφάσεις. Απαιτούνται δράσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και δράσεις για την δημιουργία συνθηκών ασφάλειας.

Ιδιαίτερα στην Αθήνα η πολιτική που ακολουθήθηκε την τελευταία δεκαετία με την απομάκρυνση των κρατικών υπηρεσιών από το κέντρο οδήγησε τελικά στην ερήμωση δίνοντας χώρο στο έγκλημα και στις παραβατικές συμπεριφορές. Εγκαταλείφθηκε η πόλη μας, λόγω μετανάστευσης, υπογεννητικότητας και υποβάθμισης. Η λαθρομετανάστευση, η ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα και το παραεμπόριο βάζει πραγματική τρικλοποδιά στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Δυστυχώς, η απουσία επίσημης πολιτικής προκαλεί φαινόμενα ξενοφοβίας και κοινωνικής απόγνωσης. Απαιτείται εφαρμογή των νόμων, επαναπατρισμός των παράνομων μεταναστών στις χώρες προέλευσης και αποτελεσματικός έλεγχος των συνόρων. Έχουμε χρέος να κερδίσουμε την μάχη της Αθήνας. Και να ανακτήσουμε το αίσθημα ασφάλειας στην πρωτεύουσα.

Τώρα είναι η ώρα να πάμε μπροστά . Να κάνουμε το μεγάλο βήμα. Όχι με λόγια αλλά με έργα. Αξίζει να προσπαθήσουμε . Ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να επιτευχθεί. Χρειαζόμαστε, υπομονή, κοινή προσπάθεια, προσήλωση και πίστη. Μαζί πρέπει να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε.»