ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις

Λεπτό προς λεπτό οι συναντήσειες των αρχηγών των κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην ύστατη προσπάθεια για το σχηματισμό κυβέρνησης.

23:15. Με τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του Κάρολου Παπούλια με τους αρχηγούς των κομμάτων. Διαβάστε εδώ τις δηλώσεις του κ. Φ. Κουβέλη.

23:02. Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του κ. Φώτη Κουβέλη με τον Κάρολο Παπούλια. Ο κ. Κουβέλης αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο, χωρίς να προχωρήσει σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

22:24. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φώτης Κουβέλης πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου.

21:50. Ο κ. Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι «η χώρα δεν πρέπει να μείνει ακυβέρνητη. Η μόνη λύση είναι να αναλάβει πρωθυπουργός μια προσωπικότητα με διεθνές κύρος». Σημείωσε ότι η «υπόθεση Μνημόνιο θα έπρεπα να έχει τελειώσει. Η Ελλάδα έπεσε θύμα οικονομικής επίθεσης και θα πρέπει να αντισταθεί».

21:46. Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου με τον κ. Κάρολο Παπούλια.

Στις 21:22 έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, κ. Νίκος Μιχαλολιάκος.

Την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε στις 20:23 η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του κομμουνιστικού κόμματος, κ. Αλέκα Παπαρήγα.

20:05 Έχουμε θέσει ως απαραίτητη προϋπόθεση της απόλυτη αλήθεια στους Έλληνες», δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Πάνος Καμμένος. Διαβάστε τις δηλώσεις του κ. Καμμένου εδώ.

Δημοσιογράφοι ρώτησαν τον κ. Καμμένο αν θα ξαναπάει στο προεδρικό Μέγαρο και τη Δευτέρα. "Δεν το γνωρίζω αυτό", απάντησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Τότε το λόγο πήρε ο κ. Κάρολος Παπούλιας χαριτολογώντας: "Ε, δεν θα πρέπει να έρθετε και αύριο";

Στις 19:50 ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Πάνο Καμμένο. Μάλιστα, η συνάντηση διήρκησε μόλις 20 λεπτά της ώρας.

Το κατώφλι του προεδρικού Μεγάρου πέρασε στις 19:20 ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προκειμένου να συναντηθεί με τον κ. Κάρολο Παπούλια.

Η πρώτη συνάντηση του κ. Παπούλια ήταν με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, προγραμματισμένη για τις 19:00 απόγευμα.

Στις 18:30 επέστρεψε στο προεδρικό Μέγαρο ο κ. Κάρολος Παπούλιας.

Νωρίτερα, σε αδιέξοδο, κατέληξε - σύμφωνα με δηλώσεις των κ.κ.Σαμαρά και Βενιζέλου - η σύσκεψη των αρχηγών των τριών πρώτων κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά, Τσίπρα και Βενιζέλου με τον κ. Κάρολο Παπούλια ξεκίνησε περίπου 10 λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι.

Κατά την άφιξή τους οι κ.κ. Τσίπρας και Βενιζέλος δεν έκαναν δηλώσεις, σε αντίθεση με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος έδωσε στίγμα προθέσεων που θα τηρούσε στη συνάντηση, λέγοντας ότι στόχος είναι βιώσιμη κυβέρνηση πάνω και πέρα από τα πρόσωπα.

Με αφορμή φήμες που έκαναν λόγο ότι ο κ. Καμμένος θα προτείνει για πρωθυπουργό τον κ. Δ. Αβραμόπουλο, το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τις συγκεκριμένες πληροφορίες.

Διαβάστε περισσότερα:

ΑΔΙΕΞΟΔΟ: Παρατείνεται η αγωνία

Σαμαράς, Τσίπρας και Βενιζέλος στον Παπούλια

Α. Τσίπρας: Δεν θέλουν συμφωνία, αλλά συνενοχή στο έγκλημα

Βενιζέλος: Αδιέξοδο στη συνάντηση των αρχηγών

Α. Σαμαράς: Η διαβούλευση συνεχίζεται