ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιχείρηση αλλαγής πολιτικού κλίματος ενόψει ΔΕΘ από τη ΝΔ

Επιχείρηση αλλαγής πολιτικού κλίματος ενόψει ΔΕΘ από τη ΝΔ
INTIME NEWS

Ήδη με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κλιμάκια υπουργών μαζί με βουλευτές και στελέχη της ΝΔ από χθες βρίσκονται στην βόρειο Ελλάδα προκειμένου να «οργώσουν» πόρτα – πόρτα την ελληνική επαρχία, να καταγράψουν τα προβλήματα των κατοίκων της βόρειας Ελλάδας και να επικοινωνήσουν το προηγούμενο έργο της κυβέρνησης, αλλά και τον οδικό χάρτη της ΝΔ για την επόμενη μέρα – Τι θα συζητηθεί στο υπουργικό σήμερα;

Το πρόγραμμα των στελεχών της ΝΔ θα είναι βεβαίως βαρύ και θα συνεχιστεί και μετά το Σαββατοκύριακο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, στις 10 και στις 11 Σεπτεμβρίου που θα ανέβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν μετά την υπόθεση των υποκλοπών δίνουν μια μικρή πολιτική ανάσα στη ΝΔ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουν το Μαξίμου. Στην κυβέρνηση διατείνονται ότι έχουν «πάρει το μήνυμα» ότι ο κόσμος δεν αντέχει την ακρίβεια και διαβεβαιώνουν προς κάθε κατεύθυνση ότι θα καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν όρθια την κοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα και να μην εγκλωβιστούν στην ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ γύρω από τις υποκλοπές. Το δόγμα «υπάρχει και ζωή μετά τις υποκλοπές» έχει εμπεδωθεί στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου, όπως επίσης και το γεγονός ότι οι εκλογές θα κριθούν στα ζητήματα της οικονομίας. «Ο κόσμος αναζητά λύσεις στα προβλήματα της οικονομίας και αυτό μόνο ο Μητσοτάκης μπορεί να το διαχειριστεί με επιτυχία» λένε γαλάζια στελέχη.

Κάν’το όπως στην πανδημία

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν την επιτυχημένη συνταγή της αντιμετώπισης της πανδημίας και στο μέτωπο της ενεργειακής κρίσης. Κυβερνητική επιδίωξη λοιπόν είναι να γίνει κτήμα του ελληνικού λαού πως αποτελεσματική αντιμετώπιση του εκρηκτικού, όπως εξελίσσεται, ενεργειακού ζητήματος μπορεί να προέλθει μόνον μέσω συλλογικών δράσεων.

Σήμερα εξάλλου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει και τις σχετικές κατευθύνσεις στους υπουργούς του για τα καυτά ζητήματα της οικονομίας, της ενέργειας και της κοινωνίας.

Στο πακέτο των μεταρρυθμίσεων, που θα αποτελέσει και το κύριο αντικείμενο συζήτησης στο Υπουργικό Συμβούλιο, συνολικά 45 ενέργειες (μεταρρυθμίσεις, νομοσχέδια, πρωτοβουλίες) είναι καταγεγραμμένες στο ηλεκτρονικό «μπλοκάκι» του κ. Σκέρτσου, οι οποίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους. Εκεί, εξάλλου, ολοκληρώνεται ουσιαστικά και ο ωφέλιμος χρόνος για τις αλλαγές που θέλει να περάσει η κυβέρνηση από τη Βουλή, καθώς μετά η χώρα θα εισέρχεται σταδιακά στην προεκλογική περίοδο.

Στο επίκεντρο είναι η επίλυση σημαντικών προβλημάτων, όπως οι καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης, με την ψηφιοποίηση μιας σειράς υπηρεσιών και διαδικασιών, οι εκκρεμείς συντάξεις, με την πλήρη εκκαθάριση όλων πλέον των ληξιπρόθεσμων, και το ξετύλιγμα στο «κουβάρι» των αρμοδιοτήτων μεταξύ δήμων, περιφερειών και αποκεντρωμένων διοικήσεων, με νομοθετική πρωτοβουλία, για τη λεγόμενη πολυεπίπεδη διακυβέρνηση.

Το πρόγραμμα της Βόρειας Ελλάδας

Σήμερα Τρίτη 30 Αυγούστου, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης και ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης θα επισκεφτούν τον Δήμο Πεντέλης. Παράλληλα, ενόψει της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η Νέα Δημοκρατία ξεκινά έναν νέο κύκλο επισκέψεων στην Δυτική, Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με στόχο την άμεση επαφή με τους πολίτες και την προβολή του Κυβερνητικού έργου.

Την Τετάρτη 31 Αυγούστου ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης θα επισκεφτούν τους Δήμους Θεσσαλονίκης και Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Την ίδια ημέρα (31/9), ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς, ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος, οι βουλευτές Δημήτρης Κούβελας και Ανδρέας Πάτσης και ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Εμμανουήλ Λογοθέτης θα βρεθούν στον νομό Κιλκίς.

Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στον Νομό Χαλκιδικής από τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνστανίνο Μπαγινέτα.

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου Πάτροκλος Γεωργιάδης θα επισκεφτούν τους Δήμους Λαγκαδά και Πυλαίας- Χορτιάτη στην Β’ Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Την ίδια ημέρα (2/9), στον Νομό Καστοριάς θα βρεθεί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου, οι βουλευτές Σάββας Αναστασιάδης και Ιωάννης Αντωνιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Παπαθανασίου.

Τέλος, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη όπου πρόκειται να πραγματοποιήσει συναντήσεις με εκπροσώπους επαγγελματικών κλάδων και επιστημονικών φορέων. Για τις επισκέψεις στελεχών του κόμματος και της Κυβέρνησης σε νομούς της Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι παραπάνω δράσεις θα συνεχιστούν και το πρόγραμμα θα διαμορφώνεται όπως λένε στην Πειραιώς μέρα με την ημέρα.