ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Τι θα πάθουμε αν πληρώνουμε με δραχμές;»

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Τι θα πάθουμε αν πληρώνουμε με δραχμές;»

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, αναφορικά με την παραμονή ή μη της χώρας στην ευρωζώνη.

«Τι θα πάθουμε, δηλαδή; Τι θα πάθουμε αν πληρώνουμε με δραχμές; Αυτό είναι το ζητούμενο;» διερωτήθηκε η κ. Θεοπεφτάτου, ερωτηθείσα για τις δηλώσεις του πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκου Αλαβάνου, ο οποίος επισήμανε ότι καταγγελία του μνημονίου ισοδυναμεί με έξοδο της χώρας από το ευρώ. «Να σας πω ότι και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας συζητούσαν ότι πιο πολύ τους κοστίζει να μας βγάλουν από την Ευρωζώνη παρά να μείνουμε, δηλαδή είναι μεγαλύτερο το κόστος από το χρέος, εάν θα βγούμε από το ευρώ, παρά να μείνουμε», προσέθεσε η βουλευτής σε συνέντευξή της στο ρ/σ «ΒΗΜΑ 99,5».

Επίσης, η βουλευτής προέβλεψε ότι αλλάζει ο χάρτης στην Ευρώπη, κάτι που διαμορφώνει εντελώς διαφορετικά δεδομένα.

Αναφερόμενης στην εκλογή της, η κ. Θεοπεφτάτου δήλωσε: «Εκτός από γυναίκα κι αριστερή, έσπασα κι άλλο ρεκόρ, είμαι η βουλευτής με τους λιγότερους σταυρούς, από τη μεταπολίτευση κι έπειτα, 1.200 τόσους. Είναι συμβολικό αυτό, είναι τιμητικό για εμένα, γιατί υπήρχε μεγάλο ποσοστό ασταύρωτων ψηφοδελτίων, ήταν πολιτική η ψήφος»