ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Κουβέλης: Ήττα της πολιτικής η κυβέρνηση προσωπικοτήτων

Φ. Κουβέλης: Ήττα της πολιτικής η κυβέρνηση προσωπικοτήτων

Απόδειξη της ήττας της πολιτικής χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης προσωπικοτήτων.

«Μια κυβέρνηση από τεχνοκράτες-προσωπικότητες αποτελεί απόδειξη της ήττας της πολιτικής και κατέθεσα την αντίθεσή μου», τόνισε ο κ. Κουβέλης από τα γραφεία του κόμματος, προσθέτοντας ότι ακόμη και αν συγκροτηθεί μια τέτοια κυβέρνηση, θα πρέπει να ενσωματώνει «τη συμμετοχή και τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων, μεταξύ αυτών και του ΣΥΡΙΖΑ». «Η αντίθεσή μου ήταν σαφής και κατηγορηματική», σημείωσε ο κ. Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς εμμένει στη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, που θα ενσωματώνει και θα εκφράζει την εντολή και την ετυμηγορία του ελληνικού λαού στην κάλπη της 6ης Μαΐου, δηλαδή θα έχει ως στόχο την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και την σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο. Η αντίθεσή μου ήταν σαφής και κατηγορηματική.

Αναφερόμενος στη σύσκεψη όλων των πολιτικών αρχηγών, που συγκάλεσε ο κ. Παπούλιας, ο κ. Κουβέλης διευκρίνισε ότι «η ΔΗΜΑΡ παραμένει σταθερή ότι αυτό που χρειάζεται είναι η οικουμενική κυβέρνηση», μία θέση που θα επαναλάβει και την Τρίτη στο Προεδρικό Μέγαρο.