ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Μιχελάκης: «Τα αδικήματα δεν παραγράφονται»

Γ. Μιχελάκης: «Τα αδικήματα δεν παραγράφονται»

«Τα αδικήματα δεν παραγράφονται» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν στην παραγραφή ενδεχόμενων ευθυνών για το Μνημόνιο, εφόσον συγκληθεί και διαλυθεί αμέσως μετά η Βουλή.

«Εφόσον συγκληθεί η Βουλή που αναδείχθηκε από τις τελευταίες εκλογές και διαλυθεί στη συνέχεια, χωρίς να συμπληρωθούν δύο τακτικές σύνοδοι, δεν τίθεται θέμα αποσβεστικής προθεσμίας», σημείωσε ο κ. Μιχελάκης και συνέχισε: «Παραμένει κατά συνέπεια ενεργός η δυνατότητα της επόμενης Βουλής να κινήσει τη διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε ακόμη ότι «ως προς την εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, το άρθρο 86, παρ. 3 του Συντάγματος ορίζει ότι η Βουλή μπορεί να ασκήσει τη σχετική αρμοδιότητά της "μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της Βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος"».

«Είναι φανερό», πρόσθεσε, «ότι κατά τη διάταξη αυτή, ουδέποτε είναι δυνατό να θεωρηθεί πως έχει παρέλθει η ως άνω αποσβεστική προθεσμία, χωρίς να έχει υπάρξει Βουλή, η οποία να έχει διαρκέσει τουλάχιστον για χρονικό διάστημα δύο τακτικών συνόδων. Εάν, δηλαδή, ο βίος της Βουλής, που προκύπτει μετά τις εκλογές, είναι μικρότερος των δυο τακτικών συνόδων, δεν τίθεται θέμα έναρξης της αποσβεστικής προθεσμίας».