ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Βενιζέλος: Πρόταση έξι σημείων για αναθεώρηση του μνημονίου

Ε. Βενιζέλος: Πρόταση έξι σημείων για αναθεώρηση του μνημονίου

Πρόταση έξι σημείων για την αναθεώρηση του μνημονίου θα καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Το πακέτο των προτάσεων του κ. Βενιζέλου περιλαμβάνει:

- Όχι σε περικοπές μισθών και συμβάσεων

-Προστασία των συμβάσεων εργασίας

- Αύξηση της ρευστότητας

-Άμεση απελευθέρωση των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων σε υποδομές

-Εφαρμογή των πολιτικών δεσμεύσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που αφορούν το πακέτο αναπτυξιακής βοήθειας.

-Στήριξη της εργασίας με κονδύλια του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου, για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Επίθεση σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Παναγιώτη Πικραμμένο, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δίνει έναν διμέτωπο αγώνα. Από τη μία πλευρά κατά της Δεξιάς και της συντήρησης, η οποία δεν είπε «ποτέ ένα λόγο αυτοκριτικής». Από την άλλη πλευρά, προσέθεσε ο κ. Βενιζέλος, το ΠΑΣΟΚ δίνει μάχη απέναντι στον τυχοδιωκτισμό, λέγοντας χαρακτηριστικά «αυτά που λέμε προεκλογικά, να τα κάνουμε μετεκλογικά».

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές να έχει ως κορμό την υπεύθυνη Κεντροαριστερά, ενώ άφησε αιχμές και για την επιστροφή της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ, επισημαίνοντας: «ο καθένας ακολουθεί το δρόμο του με βάση τις ιδεολογικές και πολιτικές του επιλογές και προτιμήσεις. Οι διαδρομές όλων των πολιτικών προσώπων τελικά αξιολογούνται ιστορικά με βάση και τα όσα λέει ο καθένας».

Αναφερόμενος στο ντιμπέιτ μεταξύ των κ.κ. Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αστειευόμενος κάλεσε τον νικητή «να έρθει για ντιμπέιτ» μαζί του.

Παράλληλα έθεσε ως δίλημμα των εκλογών είτε την μονομερή καταγγελία της σύμβασης που θα την οδηγήσει εκτός ευρώ και σε συνθήκες εξαθλίωσης ή την οργανωμένη αναθεώρηση των όρων της δανειακής σύμβασης, χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τη θέση της στο ευρώ.