ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεμινάρια… δραχμής από τη Συγγρού

Σεμινάρια… δραχμής από τη Συγγρού

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο στρατηγείο του Αντώνη Σαμαρά, μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το ελαφρύ έστω προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμάται ως καλή βάση για να επιτευχθεί το επόμενο διάστημα μια διεύρυνση της διαφοράς, καθώς πέραν της παράστασης νίκης, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά θεωρούνται ευνοϊκά για την κεντροδεξιά παράταξη.

Το «ρεύμα νίκης» αναμένεται μάλιστα, όπως πιστεύεται από τη Συγγρού, πως θα ενισχύσουν οι συνεχείς μετεγγραφές από το ΛΑΟΣ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, μικρό-μεσαίων στελεχών, που δίνουν διάπλατα την αίσθηση της ενότητας και περνούν το μήνυμα της πανστρατιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, δεν αποκλείεται να επιχειρηθεί το επόμενο διάστημα, μέσω των νέων τηλεοπτικών σποτ, να αποτυπωθεί το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, με πιο γλαφυρούς τόνους προκειμένου να παρουσιαστεί, κατά τη ΝΔ, η ζωή στην Ελλάδα αν εφαρμοστεί η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και αποτολμηθεί η μονομερής διαγραφή των Μνημονίων.

Όπως ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς έχει επισημάνει, επιστροφή στη δραχμή σημαίνει ότι:

  • τα εισοδήματα οι περιουσίες και οι καταθέσεις θα μειωθούν σε λίγες μέρες τουλάχιστον στο μισό
  • οι τιμές θα αυξηθούν τουλάχιστον κατά 25%
  • το χρέος της χώρας, ως ποσοστό του ΑΕΠ της, θα διπλασιαστεί
  • η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και με το βιοτικό επίπεδο του λαού στο ένα τέταρτο του σημερινού.
  • η Ελλάδα μονομερώς θα μείνει για πολλά χρόνια απομονωμένη διεθνώς
  • η χώρα δεν θα έχει τρόφιμα, δεν θα έχει φάρμακα, δεν θα έχει καύσιμα και θα ζει σε συνεχή blackout
  • η κοινωνική συνοχή θα διαλυθεί πλήρως.

«Η Ελλάδα δεν είναι Αργεντινή! Η Αργεντινή ακόμα κι όταν χρεοκόπησε, είχε πλήρη επάρκεια σε τρόφιμα και εξήγε σε όλο τον κόσμο κρέας και σιτηρά. Εμείς τι παράγουμε σήμερα για να μπορούμε να το εξάγουμε; Και πώς θα πληρώνουμε όλα αυτά που χρειαζόμαστε: τρόφιμα, καύσιμα, φάρμακα; Με πληθωριστικές δραχμές;», διερωτήθηκε στην Εθνική Συνδιάσκεψη ο πρόεδρος της ΝΔ, κάτι που δεν είναι απίθανο να αποτελέσει και την κεντρική ιδέα των νέων διαφημιστικών μηνυμάτων του κόμματος.

Άλλωστε ο Αντώνης Σαμαράς, όπως παραδέχθηκε στη real news, εκτιμά πως επιχειρεί να ενημερώσει και όχι να φοβίσει τον λαό. «Εγώ "τρομάζω" τον κόσμο; Οι ίδιοι τρομάζουν τον κόσμο! Όταν εξαγγέλλουν φόρο στις καταθέσεις, όταν εξαγγέλλουν πρόσθετο φόρο πάνω στον τζίρο των επιχειρήσεων, ποιος τρομάζει τον κόσμο; Κι όταν άλλα λένε το πρωί, άλλα το μεσημέρι κι άλλα την άλλη μέρα δεν οφείλουμε εμείς να το επισημάνουμε; Το ότι είναι "τρομακτικά" αυτά που αποκαλύπτουν κάθε μέρα δεν φταίμε εμείς. Εκείνοι που αποκαλύπτονται φταίνε».

Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία θα επιχειρήσει να πείσει με τα σποτ που τελικά θα επιλέξει, πως όλες οι πρωτοβουλίες της αποδεικνύουν, όχι μόνο πως πήρε το μήνυμα των εκλογών, αλλά και πως ιδίως σε μια τέτοια δύσκολη ιστορική καμπή… «Με την Ελλάδα, δεν παίζουμε!».