ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Οι διάσημοι υποψήφιοι των κομμάτων

Εκλογές 2023: Οι διάσημοι υποψήφιοι των κομμάτων
INTIME

Μπορεί τα κόμματα να μην έχουν ανακοινώσει ακόμα το σύνολο των ψηφοδελτίων τους, όμως οι φήμες δίνουν και παίρνουν, ενώ αρκετοί είναι οι διάσημοι που έχουν «κλειδώσει» τη συμμετοχή τους για τις προσεχείς εκλογές.

Λίγοι μήνες μας χωρίζουν από τις εκλογές και τα κομματικά επιτελεία έχουν πάρει «φωτιά» ετοιμάζοντας τα ψηφοδέλτια. Την προσοχή συνήθως τραβούν ονόματα ήδη διάσημων αθλητών, δημοσιογράφων ή ηθοποιών που περιλαμβάνονται σε αυτά.

Νέα Δημοκρατία

Στην Α’ Πειραιά εκλέγεται ήδη βουλευτής το πρώην μοντέλο με δουλειές και στην τηλεόραση, Νόνη Δούνια, ενώ υποψήφιος στη Β’ Πειραιά φημολογείται πως θα είναι ο στιχουργός Ποσειδώνας Γιαννόπουλος.

Στην ανακοίνωση των ψηφοδελτίων βέβαια τα ονόματα των διάσημων στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να είναι πολύ περισσότερα, μέχρι σήμερα πάντως η Πειραιώς δεν έχει αφήσει πληροφορίες να διαρρεύσουν.

ΣΥΡΙΖΑ

Αντίθετα στην Κουμουνδούρου, τα ονόματα δίνουν και παίρνουν, ενώ πολλά από αυτά είναι ήδη γνωστά. Η Ραλλία Χρηστίδου είναι ήδη βουλευτής και αναμένεται να είναι εκ νέου υποψήφια, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον ηθοποιό Πάνο Σκουρολιάκο.

Η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου έχει αναλάβει από την αρχή του χρόνου το γραφείο Τύπου του κόμματος και πιθανότατα θα βρεθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Υποψήφιος βουλευτής θα είναι και ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραμέρος στην Ανατολική Αττική, γι αυτό και έχει παραιτηθεί από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στο Μαρούσι.

«Κλειδωμένη» φέρεται να είναι η θέση του ηθοποιού Μάριου Αθανασίου για τον Βόρειο Τομέα, ενώ σύμφωνα με φήμες βολιδοσκοπούνται τόσο η ηθοποιός Μαριάννα Τουμασάτου, όσο και η τραγουδίστρια Τάνια Τσανακλίδου.

ΠΑΣΟΚ

Στη Χαριλάου Τρικούπη οριστικοποίησαν το Σάββατο τα ψηφοδέλτια, στα οποία θα βρεθούν μεταξύ άλλων, ο γνωστός αθλητικογράφος Βασίλης Σκουντής στο Ρέθυμνο, ο ταξίαρχος εν αποστρατία και… θαμώνας της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη, Θανάσης Κατερινόπουλος στα Δυτικά, ενώ φημολογείται πως υποψήφιος θα είναι και ο θρυλικός τερματοφύλας του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας, Νίκος Σαργκάνης.

Τομεάρχες του κόμματος είναι ακόμα η γνωστή παρουσιάστρια Κατερίνα Λάσπα που πιθανόν να είναι και υποψήφια αλλά και ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου ο οποίος υπήρξε και παλιότερα υποψήφιος για την Ευρωβουλή.

ΚΚΕ

Έπειτα από αρκετές κόντρες που είχε με το ΚΚΕ, το «τσεκούρι» του πολέμου θάφτηκε και στα ψηφοδέλτια του Περισσού θα βρίσκεται ο τραγουδοποιός Διονύσης Τσακνής. Η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή ήταν υποψήφια τόσο στις Ευρωεκλογές, όσο και στις Βουλευτικές του 2019, εξελέγη και στις δύο, όμως παραιτήθηκε. Θα είναι και πάλι υποψήφια βουλευτής με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας στο Νότιο Τομέα της Αθήνας.

Σταθερή θέση στα ψηφοδέλτια του κόμματος έχουν εδώ και αρκετά χρόνια οι ηθοποιοί Παύλος Ορκόπουλος, Λίλα Καφαντάρη και Ελένη Γερασιμίδου, με τις τελευταίες δύο να έχουν μάλιστα εκλεγεί σε προηγούμενες κοινοβουλευτικές περιόδους.

ΜεΡΑ25

Ο ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης είναι ήδη βουλευτής του κόμματος και ο Γιάνης Βαρουφάκης ψάχνει κι άλλους «αστέρες» για να τον πλαισιώσουν στην επόμενη Βουλή, εφόσον βέβαια καταφέρει να εκλεγεί σ’ αυτή καθώς οι δημοσκοπήσεις τον τοποθετούν στο όριο. Υποψήφιος πάντως θα είναι και ο τραγουδοποιός Δημήτρης Ζερβουδάκης στη Β’ Θεσσαλονίκης.

Πλεύση Ελευθερίας

Υποψήφιος και πρώτος σε ψήφους στην Α’ Αθήνας ήταν το 2019 ο σύντροφος και πιο στενός συνεργάτης, της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ηθοποιός Διαμαντής Καραναστάσης, ο οποίος εκτός απροόπτου θα είναι και πάλι υποψήφιος.

Τα νερά «τάραξε» όμως η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Σπύρου Μπιμπίλα, ηθοποιού και προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Εθνική Δημιουργία

Με το κόμμα των Θάνου Τζήμερου και Φαήλου Κρανιδιώτη, θα είναι υποψήφιος ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, της Σεβίλλης και της Εθνικής Ελλάδας, Βασίλης Τσιάρτας, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα.

Σχετικές ειδήσεις