ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Μαύρος για πρόταση δυσπιστίας: Συμψηφισμός σιχαμάρας του κόσμου προς το πολιτικό σύστημα

Δημήτρης Μαύρος για πρόταση δυσπιστίας: Συμψηφισμός σιχαμάρας του κόσμου προς το πολιτικό σύστημα
Ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος
Eurokinissi

Στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος όπου σχολίασε τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, χαρακτήρισε τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή ως «σημειώσατε Χ». «Νομίζω ότι η πρόταση μομφής ήταν επιθετική κίνηση από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε κάποια οφέλη του τύπου “σε έσυρα στη Βουλή και πες μου”, διότι η στρατηγική που έχει επιλέξει η αξιωματική αντιπολίτευση είναι να πηγαίνει και να ξύνει συνεχώς το “κακαδάκι” της κυβέρνησης σε θέματα διαφθοράς. Από την άλλη μεριά, η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί ορθολογικά να απαντήσει σε όλες αυτές τις κατηγορίες, λέγοντας ό,τι μπορεί κάθε φορά και απαντώντας με “μαύρες σακούλες” και “Καλογρίτσα”. Τελικώς αυτό που συμβαίνει είναι ο ένας να κατηγορεί τον άλλο και να έχει ως αποτέλεσμα έναν συμψηφισμό σιχαμάρας από τον κόσμο προς το πολιτικό σύστημα», ανέφερε ο κ. Μαύρος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τι συμβαίνει «δεξιότερα» της Νέας Δημοκρατίας και «αριστερότερα» του ΣΥΡΙΖΑ, στα άκρα του πολιτικού φάσματος, ο διευθύνων σύμβουλος της MRB ανέφερε ότι η κατάσταση φαίνεται ότι πραγματικά πολώνεται και εξήγησε: «Μέχρι πρότινος το κόμμα που είχε συγκεκριμένες απώλειες ήταν η Νέα Δημοκρατία που έχασε το 10% προς τα δεξιά της, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχανε προς την αδιευκρίνιστη ψήφο. Στην τελευταία έρευνα είδαμε ότι άλλαξε το πράγμα στον ΣΥΡΙΖΑ και έχει και αυτός απώλειες προς τα αριστερά του. Αυτό το πράγμα αρχίζει και παίρνει μία μορφή σταδιακά. Άρα και οι δύο επιζητούν τη συσπείρωση τους, βολεύονται από την τοξική πόλωση και σε αυτή καταλήγουν».

«Η Νέα Δημοκρατία έχει ασφάλεια νίκης» – «Ένα ποσοστό από 30% και πάνω θα ήταν νίκη για το ΣΥΡΙΖΑ»

Σε άλλη ερώτηση αναφορικά με το που οφείλεται το προβάδισμα που διατηρεί το κυβερνών κόμμα ο κ. Μαύρος απάντησε: «Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να έχει μία ασφάλεια νίκης. Ο λόγος που προηγείται ο κύριος Μητσοτάκης είναι γιατί όπως λέει και μία λαϊκή παροιμία, “κάνω την ανάγκη φιλότιμο” για να μπορέσω να διαχειριστώ περισσότερο θέματα οικονομίας, διότι εκεί είναι που πονάει o κόσμος. Ξεκινήσαμε από ενεργητική επιλογή του κυρίου Μητσοτάκη, όμως η κατάσταση εξελίσσεται προς ψήφος ανοχής».

Τέλος, ο διευθυντής της MRB καλούμενος να σχολιάσει αν ο ΣΥΡΙΖΑ αντέχει μία επιπρόσθετη εκλογική ήττα, τόνισε ότι νίκη για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μπορούσε να είναι ένα ποσοστό από 30% και πάνω, ενώ κινδυνεύει να θεωρηθεί ηττημένος, αν αρχίσουν να βλέπουν ποσοστά από 26,5% και κάτω. «Αν δεν υπάρξει κάποιο τέτοιο ποσοστό, δεν νομίζω ότι θα μπει στη διαδικασία ο ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθήσει να αλλάξει τον κ. Τσίπρα και να αρχίσει πάλι από την αρχή», εκτίμησε.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Τζουμάκης και… DJ Rico στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ

Μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν από την Ιαπωνία: Ο αναθεωρητισμός δεν μπορεί να γίνει ανεκτός

Χαμός στον «αέρα» της ΕΡΤ με Βερναρδάκη και Άδωνι: «Είσαι το μεγαλύτερο νούμερο της πολιτικής»