ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάλπισμα νίκης και «ενέσεις» αισιοδοξίας από τον Τσίπρα

Σάλπισμα νίκης και «ενέσεις» αισιοδοξίας από τον Τσίπρα
INTIME

Ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη προεκλογική ομιλία του φρόντισε να τονώσει το ηθικό των πολιτών που βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο «Ανδρέας Παπανδρέου» στο Περιστέρι 

Μήνυμα αισιοδοξίας προς τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η το κόμμα τους θα είναι αυτό που θα κόψει πρώτο το «νήμα» στις κάλπες της απλής αναλογικής, έστειλε τη Τετάρτη, από το Περιστέρι, ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα του ότι οι πολίτες στο δίλημμα «Δημοκρατία ή Μητσοτάκης», θα επιλέξουνε ξεκάθαρα τη «Δημοκρατία».

Το κλειστό γυμναστήριο «Ανδρέας Παπανδρέου», ήταν κατάμεστο. Σχεδόν 5.000 πολίτες βρέθηκαν εκεί, για να ακούσουν την πρώτη προεκλογική ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Οι κερκίδες, η κεντρική σάλα του γηπέδου και οι διάδρομοι, ήταν ασφυκτικά γεμάτα.

Σε σημείο που αναγκαστικά έμειναν εκτός περίπου 500 άνθρωποι, καθώς δεν χωρούσαν στο κλειστό. Εντός του γυμναστηρίου, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξο. Τα χαμόγελα περίσσευαν και σε καμία περίπτωση οι παρευρισκόμενοι δε έδιναν την εντύπωση ότι πάνε να δώσουν μια χαμένη μάχη – όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας φρόντισε να τονώσει ακόμα περισσότερο το ηθικό τους. «Δεν θα είναι ανατροπή. Είμαστε ήδη μπροστά», υπογράμμισε, απαντώντας στο σύνθημα «ήρθε η ώρα της ανατροπής», που ακούστηκε από την εξέδρα, προκαλώντας τα θυελλώδη χειροκροτήματα των οπαδών του.

Με βάση τα παραπάνω, κάθε άλλο παρά περίεργο δεν φάνηκε το γεγονός ότι δεν έθεσε ως στόχο να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ απλά και μόνο πρώτο κόμμα την Κυριακή της απλής αναλογικής, αλλά να είναι νικητής με μεγάλη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία.

Εκείνο που όντως προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον, ήταν η επιλογή του πρώην πρωθυπουργού να μην επικεντρώσει την ομιλία του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά να αφιερώσει το μεγαλύτερο τμήμα της στο προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος του.

Ναι μεν επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση για τα πεπραγμένα της, όμως στην πραγματικότητα θέλησε να αναδείξει τη δική του, εναλλακτική πρόταση εξουσίας, με έμφαση στις κινήσεις που θα κάνει η προοδευτική κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις κάλπες, τις πρώτες 100 ημέρες που θα βρεθεί στην εξουσία.

Τέλος, σαφής ήταν ο συμβολισμός να εκκινήσει από τη Δυτική Αθήνα, ο ΣΥΡΙΖΑ την προεκλογική του εκστρατεία. Η Κουμουνδούρου θέλει να αναδείξει ότι βασική της προτεραιότητα αποτελούν εκείνοι που βιώνουν καθημερινά τις αδικίες της πολιτικής Μητσοτάκη.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, η νεολαία, οι συνταξιούχοι και οι γυναίκες. Δηλαδή, η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Και αυτούς επιδιώκει να κινητοποιήσει στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές.