ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώνει ψηφοδέλτια για τις εκλογές χωρίς τα «βαριά χαρτιά»

Αλέξης Τσίπρας
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
Eurokinissi

Όπως έχει εγκαίρως έχει γράψει το Newsbomb.gr, ανάμεσα στους υποψήφιους που θα ανακοινωθούν για τις εκλογές από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι στην Εύβοια ο πρώην υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου και ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρος Καρυπίδης, στην Κοζάνη

Η ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει στη δημοσιότητα το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων του, έφτασε. Σήμερα, στις 12.00, συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία και θα επισφραγίσει τις επιλογές τις επιτροπής που έκανε τις επιλογές.

Ωστόσο, όλα δείχνουν πως η Κουμουνδούρου δεν θα ανακοινώσει τα «βαριά χαρτιά» που ετοιμάζει για τις εκλογές. Αντίθετα, θα ανακοινώσει πρόσωπα που σηματοδοτούν στις τοπικές κοινωνίες την αμφίπλευρη διεύρυνση του κόμματος, το άνοιγμά του στη νέα γενιά, επιστήμονες με τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά και ορισμένα ονόματα που προέρχονται από τον χώρο του πολιτισμού.

Όπως έχει εγκαίρως έχει γράψει το Newsbomb.gr, ανάμεσα στους υποψήφιους που θα ανακοινωθούν, θα είναι στην Εύβοια ο πρώην υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου και ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρος Καρυπίδης, στην Κοζάνη.

Στην Κεφαλονιά θα είναι ο καθηγητής και σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Φαραντούρης, αλλά και οι ακαδημαϊκοί και πρώην πρυτάνεις, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και Γιάννης Μυλόπουλος, σε Ιωάννινα και Ά Θεσσαλλονίκης, αντίστοιχα.

Επίσης, αναμένεται να ανακοινωθούν και οι ηθοποιοί Νάσος Αθανασίου, στον Βόρειο Τομέα της Β΄Αθηνών και η Άννα Ελεφάντη στην Ά Αθήνας. Η σκληρή απάντηση Τσίπρα για την «μη αναγνώριση» του εκλογικού αποτελέσματος

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει αποφασισμένος να απαντά ο ίδιος, άμεσα και χωρίς περιστροφές, σε όσα χτυπήματα «κάτω από τη μέση» ρίχνει η Νέα Δημοκρατία.

Χθες, μιλώντας στην Καρδίτσα, απάντησε σε έντονο ύφος στην κατηγορία που εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το βράδυ της Πέμπτης, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Αυτός που υποτίθεται έχει αυτή τη μεγάλη, την αναντίστροφη δημοσκοπική υπεροχή, κλαψουρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει κυβέρνηση με τα άλλα κόμματα από τη πρώτη Κυριακή. Και δε διστάζει να ξεπερνά κάθε μέτρο ανευθυνότητας και επιπολαιότητας ανοίγοντας ο ίδιος θέμα γνησιότητας των επόμενων εκλογών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, έκλεισε για ακόμα μια φορά την πόρτα στα σενάρια περί «κυβέρνησης ηττημένων» που διαρρέει το Μέγαρο Μαξίμου, υπογραμμίζοντας πως «η λαϊκή ετυμηγορία θα δώσει κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας από τη πρώτη Κυριακή. Κυβέρνηση των νικητών, με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ».