ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον Σπίρτζη σε πρώτο ρόλο ξεκινάει ο ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση του για την τραγωδία των Τεμπών

Με τον Σπίρτζη σε πρώτο ρόλο ξεκινάει ο ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση του για την τραγωδία των Τεμπών

Τέλος στα σενάρια περί «κρυψίματος» του Χρήστου Σπίρτζη από τα φώτα της δημοσιότητα έβαλε η χθεσινή, δημόσια παρέμβαση του πρώην υπουργού.

Μάλιστα, από την Κουμουνδούρου φροντίζουν να καταστεί σαφές ότι θα έχει ρόλο πρωταγωνιστή στην προσπάθεια που θα καταβάλλουν προκειμένου να μην ξεχαστεί η τραγωδία στα Τέμπη και να αποδοθούν ευθύνες όπου πρέπει.

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως έγκυρα σας είχε ενημερώσει το Newsbomb.gr, είχε αποφασίσει από να απέχει από δημόσιες εμφανίσεις, ως ότου οι οικογένειες των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος κηδέψουν τους ανθρώπους τους. Ήταν μια συμβολική κίνηση σεβασμού, στη μνήμη αυτών των ανθρώπων.

Την ίδια, όμως, στιγμή, ένα πρόσωπο που γνώριζε πολύ καλά την υπόθεση των σιδηροδρόμων, ο Χρήστος Σπίρτζης, είχε αποφύγει να εμπλακεί στις πρώτες ανταλλαγές «πυρών» ανάμεσα σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνητικούς παράγοντες, με τους Νίκο Παππά και Νίκο Φίλη, να σηκώνουν το βάρος των πρώτων ημερών.

Μάλιστα, στα -φιλοκυβερνητικά- δημοσιογραφικά και πολιτικά «πηγαδάκια», δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριζαν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «κρύβει» τον υπουργό που ενώσω βρίσκονταν στην κυβέρνηση, διαχειρίστηκε τα ζητήματα του ΟΣΕ. Προφανώς και τη γραμμή αυτή ακολούθησε επίσημα και το Μέγαρο Μαξίμου, όπως φάνηκε από την τοποθέτηση του Γιάννη Οικονόμου.

Ωστόσο, την Παρασκευή, ο Χρήστος Σπίρτζης έκανε δημόσια εμφάνιση και μάλιστα σε «εχθρικό περιβάλλον», επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να διαψεύσει τα όσα λέγονταν και γράφονταν για τον ίδιο. Η επιλογή του, δε, να βρεθεί σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού (Σκάι) που μόνο φιλικός προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι, ήταν κατά τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, η απόλυτη διάψευση των όσων ειπώθηκαν τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα.

Στο διά ταύτα της υπόθεσης, στην Κουμουνδούρου έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τα όσα είπε ο πρώην υπουργός. Θεωρούν ότι έθεσε τα πράγματα στη σωστή βάση, εξήγησε αναλυτικά το πως κινήθηκε η δική τους κυβέρνηση και τι έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός, υποβαθμίζοντας τον ΟΣΕ και θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζόμενων.

«Σε κάθε δημόσιο βήμα, αναμένουμε να έρθουν ως απολογούμενοι και να απαντήσουν τόσο ο εδώ και τέσσερα χρόνια αρμόδιος Υπουργός κ. Καραμανλής, που παραιτήθηκε υποκριτικά για να είναι υποψήφιος σαν να μην τρέχει τίποτα σε λίγες μέρες, όσο και οι αρμόδιοι υφυπουργοί Παπαδόπουλος και Καραγιάννης που είναι εξαφανισμένοι», σημείωσε σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα όσα ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης, προκάλεσαν την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία μίλησε «για πέντε ψέματα». «Ο εξαφανισμένος κ. Σπίρτζης εμφανίστηκε 10 ημέρες μετά την τραγωδία, σε μια στιγμή που οι πολίτες απαιτούν αλήθειες που να απαντούν στα «γιατί» της τραγωδίας, προκειμένου, αραδιάζοντας σειρά ψεμάτων, να μας πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φταίει σε τίποτα».

Φαίνεται πως τα όσα τραγικά συνέβησαν το μοιραίο βράδυ, θα αποτελέσουν από εδώ και πέρα το βασικό θέμα της πολιτικής αντιπαράθεσης στον δρόμο προς τις κάλπες.