ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 – Κατρίνης: Πρώτα προγραμματικές συγκλίσεις μετά η ώρα των προσώπων

Εκλογές 2023 – Κατρίνης: Πρώτα προγραμματικές συγκλίσεις μετά η ώρα των προσώπων
ΑΡΧΕΙΟ/EUROKINISSI

Προϋπόθεση για τα πρόσωπα οι προγραμματικές συγκλίσεις σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

Τη θέση του ΠΑΣΟΚ για τις μετεκλογικές εξελίξεις και το πρόσωπο που θα ηγηθεί ενός κυβερνητικού σχήματος συνεργασίας, περιέγραψε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Μιχάλης Κατρίνης.

«Ο κόσμος ζητάει αλλαγή πολιτικής» και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έχοντας καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις σε μια σειρά θεμάτων, λέει ότι προϋπόθεση για σταθερότητα την επόμενη μέρα στη χώρα είναι να υπάρχουν προγραμματικές συγκλίσεις. «Από τη στιγμή που θα υπάρχει συζήτηση, σύγκλιση, συμφωνία και αποδοχή των θέσεων του ΠΑΣΟΚ, μετά έρχεται η ώρα των προσώπων που θα υπηρετήσουν αυτές τις πολιτικές», είπε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο κ.Κατρίνης.

«Σε αυτές τις προγραμματικές συγκλίσεις, το ΠΑΣΟΚ δεν θα έρθει με τη λογική μοιράσματος θέσεων εξουσίας ή υπουργείων. Θα έρθει με τις πολιτικές και θα πει ότι εμείς θέλουμε αυτές οι πολιτικές να εφαρμοστούν, όχι γιατί τις λέει το ΠΑΣΟΚ και σώνει και καλά θα τις επιβάλει γιατί έτσι είναι ο συσχετισμός, αλλά γιατί θεωρούμε ότι αυτές οι πολιτικές πραγματικά βελτιώνουν τη καθημερινότητα» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ.Κατρίνης υποστήριξε πως ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ξεκάθαρος ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να είναι καταλύτης των αλλαγών και θα εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, σημείωσε, ότι επιχειρείται να ξεκινήσει συζήτηση με προϋπόθεση την αποδοχή ενός προσώπου στη θέση του πρωθυπουργού ή επαναφορά ενός προσώπου στη θέση του πρωθυπουργού. «Αυτό δεν αφορά τους πολίτες που βιώνουν αυτά που βιώνουν σήμερα, που θέλουν αλλαγή πολιτικής και το ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε ο κ. Κατρίνης.

Σχετικές ειδήσεις