ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που θα κατέβει ως πρόεδρος του κόμματος Κασιδιάρη

Εκλογές 2023: Ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που θα κατέβει ως πρόεδρος του κόμματος Κασιδιάρη

Ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος, πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα ηγηθεί του κόμματος Κασιδιάρη ώστε να ξεφύγει από το «μπλόκο» στις Εκλογές.

Ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει να ηγηθεί του κόμματος Κασιδιάρη ώστε να ξεπεραστεί το «μπλόκο» που έβαλε η πρόσθετη νομοθεσία στην κάθοδο του καταδικασμένου πρώην Χρυσαυγίτη.

Ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος, όχι μόνο θα τοποθετηθεί πρόεδρος του κόμματος, αλλά θα είναι και ο άνθρωπος που θα αναλάβει τη νομική υποστήριξη του κόμματος στο Ανώτατο Δικαστήριο.

«Έχω συμφωνήσει με τη Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» για την ανάληψη της προεδρίας. Ο Ηλίας Κασιδιάρης θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας, έχει το τεκμήριο της αθωότητας, ο νέος νόμος είναι αντισυνταγματικός.

Θα καταργηθεί η διοικούσα επιτροπή και θα εκλεγώ σε πανελλήνιο συνέδριο περίπου 70 ατόμων σε πρόεδρο του κόμματος ή αλλιώς τον έχοντα τον πρώτο και τελευταίο λόγο».

Στις 5 Μαΐου η απόφαση

Η απόφαση για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, αναμένεται να ληφθεί από τον Άρειο Πάγο στις 5 Μαΐου.

Ο Κασιδιάρης έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και έξι μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης για τη συμμετοχή του στον ηγετικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με το MEGA, η απόφαση για το κόμμα του αναμένεται στις 5 Μαΐου.

Σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθεσία, στις εκλογές δεν μπορούν να πάρουν μέρος κόμματα που έχουν στην ηγεσία τους άτομα που έχουν καταδικαστεί για εκλήματα μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Σχετικές ειδήσεις

Εκλογές 2023: Στις 5 Μαΐου αποφασίζει ο Άρειος Πάγος για τον Ηλία Κασιδιάρη και το κόμμα του

Εκλογές 2023: Ο γρίφος του 7ου κόμματος και η αυτοδυναμία

Σύγκρουση μέχρις εσχάτων σε θολό τοπίο