ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: «Δεν είμαι αχυράνθρωπος» λέει ο νέος πρόεδρος του κόμματος Κασιδιάρη

Εκλογές 2023: «Δεν είμαι αχυράνθρωπος» λέει ο νέος πρόεδρος του κόμματος Κασιδιάρη

Εκλογές 2023: Ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος, που προαλείφεται για τη θέση του νέου προέδρου του κόμματος Κασιδιάρη, δηλώνει πως δεν είναι «αχυράνθρωπος» του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, πρώην βουλευτή. 

Ότι δεν είναι «αχυράνθρωπος» του Ηλία Κασιδιάρη, ώστε να παρακάμψει το «εμπόδιο» της νομοθεσίας που απαγορεύει στον καταδικασμένο για τη διεύθυνση της Χρυσής Αυγής, πρώην βουλευτή να κατέβει στις εκλογές, υποστηρίζει ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

«Καθόλου δεν είμαι αντ’ αυτού. Δεν είμαι «αχυράνθρωπος» του κυρίου Κασιδιάρη. Αυτός επειδή υπάρχει νόμος που του απαγορεύει να είναι μπροστά» αναφέρει ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος, μιλώντας στον Alpha.

Και συνεχίζει: «Ας το κρίνει ο κόσμος αυτό (σ.σ. το αν είναι αχυράνθρωπος). Δεν μίλησα μαζί του. Μίλησα με τα στελέχη του, θα κατέβει στην Α’ Αθήνας. Επειδή κάπου ήταν, κάπως είχε μια τοποθέτηση, δεν έχει δικαίωμα να αλλάξει πορεία;»

Ερωτώμενος σχετικά με την καταγωγή του από τα Καλάβρυτα και αν θα έπρεπε να έχει μια «ιδιαίτερη ευαισθησία» σχετικά με το ζήτημα, σημείωσε: «Είμαι από τα Καλάβρυτα και έχω γνώση, έχω νομική κατάρτιση και ξέρω τη σημασία όλων».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ίδιος σημείωσε: «Η ζωή του τόπου έχει ανάγκη εξυγιάνσεως. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στη δυνατότητα συνένωσης των δύο κομμάτων. Ήταν ανέφικτο. Ο νόμος είναι νομοθετικό έκτρωμα».

«Δεν έχω συναντήσει ποτέ τον Κασιδιάρη. Συζήτησα με κάποια παιδιά από τη διοικούσα επιτροπή» σημείωσε ο ίδιος.

Σχετικές ειδήσεις

Εκλογές 2023: Ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που θα κατέβει ως πρόεδρος του κόμματος Κασιδιάρη

Εκλογές 2023: Στις 5 Μαΐου αποφασίζει ο Άρειος Πάγος για τον Ηλία Κασιδιάρη και το κόμμα του

Εκλογές 2023: Ο γρίφος του 7ου κόμματος και η αυτοδυναμία