ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - ΝΔ: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι - Και τώρα… τρέχουμε

Εκλογές 2023 - ΝΔ: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι - Και τώρα… τρέχουμε

Σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς μπαίνει πλέον η χώρα παρά το γεγονός ότι τυπικά δεν έχει γίνει η επίσημη προκήρυξη των εκλογών - Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, ξεκινούν φουλ οι προεκλογικές καμπάνιες 

Εχθές η γαλάζια παράταξη ανακοίνωσε τους 268 γαλάζιους υποψήφιους σε όλες τις περιφέρειες. Όπως τονίζεται από την Πειραιώς, πρόκειται για πολίτες, καταξιωμένους στις τοπικές κοινωνίες και στο επάγγελμά τους. Και όλοι τους πιστοί στο όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ελλάδα του 2027. Το 50% του συνόλου των υποψηφίων της ΝΔ θα είναι νέα πρόσωπα, χωρίς συμμετοχή, μέχρι σήμερα, στην κεντρική πολιτική σκηνή, διεκδικώντας για πρώτη φορά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, αλλά και την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού. Η συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια ανέρχεται σε ποσοστό 42% και των ανδρών στο 58%. Ενώ, ο μέσος όρος ηλικίας των νέων υποψηφίων είναι τα 44 έτη.

Μεταξύ των υποψηφίων είναι:

Η Μαρκέλλα Τσάπη, υποψήφια βουλευτής Χίου, υπάλληλος εστίασης, η πρώτη υποψήφια από τα Ψαρά.

Η υποψήφια στην Α΄Αθηνών Φαίδρα Τσαλαχούρη είναι δικηγόρος και ΑμΕΑ.

Η Θεονύμφη Πασπαλάκη, υποψήφια στο Ηράκλειο, είναι ΑμΕΑ, καθώς έχει χάσει το χέρι της σε τροχαίο στην προσπάθεια να σώσει τον γιο της.

Η υποψήφια στο Ρέθυμνο Άρτεμις Νικηφόρου, είναι νοσηλεύτρια και είχε πάει από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη, εθελόντρια στους πρώτους μήνες του Covid.

Η υποψήφια στον Έβρο Αικατερίνη Καραμήτσου-Γιαννέλου είναι επιχειρηματίας και η πρώτη γυναίκα υποψήφια από τη Σαμοθράκη.

«Η Ελλάδα των ρεκόρ» στο νέο προεκλογικό σποτ

Η ΝΔ μπαίνει δυναμικά και με το χθεσινό σποτ όπου ενόψει των εκλογών γίνεται αναφορά στα ρεκόρ που έχει κάνει η Ελλάδα στον τουρισμό, τις εξαγωγές, τις επενδύσεις και τις ΑΠΕ. Στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει πως «η Ελλάδα προχωράει τολμηρά μπροστά

Τα τελευταία 4 χρόνια, η Ελλάδα ήρθε αντιμέτωπη με πρωτοφανείς προκλήσεις. Κι όμως. Δεν σταμάτησαν την πρόοδο της πατρίδας μας. Γιατί η Ελλάδα έχει πια αποδείξει πως μπορεί να στέκεται όρθια, να ξεπερνάει τις προσδοκίες μας. Να προχωράει τολμηρά μπροστά». Αναλυτικά το σποτάκι της ΝΔ αναφέρει:

«Η Ελλάδα σήμερα έχει κάνει ρεκόρ στα έσοδα από τουρισμό, έχει κάνει ρεκόρ στις εξαγωγές, έχει κάνει ρεκόρ στις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις, έχει κάνει ρεκόρ στην παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η Ελλάδα σήμερα έχει τον υψηλότερο κατώτατο μισθό από ποτέ, έχει τη μικρότερη ανεργία των τελευταίων 12 ετών. ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ».

Θέλω καλύτερους μισθούς για όλους και για όλες

Με το βλέμμα στα ειδικά κοινά, όπως αυτό της νέας γενιάς, που κρατούν το κλειδί του στόχου της αυτοδυναμίας στο περιβάλλον της ενισχυμένης αναλογικής, ο πρωθυπουργός ανοίγει πλέον όλα τα χαρτιά της εκλογικής στρατηγικής της κυβερνητικής παράταξης, προσθέτοντας νέα κομμάτια στο παζλ των περιοδειών του σε Αττική και περιφέρεια.

Από την χθεσινή του περιοδεία στην Πετρούπολη ο πρωθυπουργός έθεσε τις προτεραιότητες. Περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες και στην ομιλία του πρόταξε τα διλήμματα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μαΐου. «Αυτές οι εκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Διότι αυτό το οποίο θα κριθεί στην κάλπη της 21ης Μαΐου θα είναι αν η χώρα θα συνεχίσει να πορεύεται προς το μέλλον με αυτοπεποίθηση και σταθερότητα ή αν θα ξανακυλήσει πίσω. Αν θα καταφέρουμε να διαφυλάξουμε όλα όσα πετύχαμε αυτή την τετραετία ή αν θα επιστρέψουμε σε ένα περιβάλλον υψηλών φόρων, ανασφάλειας, ανοιχτών συνόρων, μίας Ελλάδας αδύναμης, μίας Ελλάδας την οποία θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας», ήταν το μήνυμά του.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τη νέα γενιά να δώσει το «παρών» στην πολιτική διαδικασία και χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, ως προτεραιότητες της επόμενης τετραετίας, εφόσον οι πολίτες εμπιστευθούν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία:

-Τη συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της οικονομίας.

-Τους καλύτερους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

-Τη μεταρρύθμιση στην υγεία.

-Το σύγχρονο και ανταγωνιστικό κράτος.

«Θέλω να ζητήσω ειδικά από τη νέα γενιά να στρίψει το βλέμμα της μακριά από την αποχή. Να συμμετέχει στα κοινά, να κρίνει, να αξιολογήσει και να συμμετέχει στην πολιτική διαδικασία. Χρειαζόμαστε αυτή τη δυναμική ενέργεια της νεολαίας. Είμαι σίγουρος ότι η νεολαία, όταν γνωρίσει αυτά τα οποία έχουμε κάνει και αυτά τα οποία θέλουμε να κάνουμε θα εμπιστευθεί και αυτή τη Νέα Δημοκρατία. Γιατί, επαναλαμβάνω, εμείς είμαστε εκείνη η δύναμη, η οποία μπορεί πραγματικά τη χώρα να την πάει πιο ψηλά και να την πάει πιο μπροστά», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Πετρούπολη.

Μάλιστα επεσήμανε ότι: «Όλα τα υπόλοιπα τα οποία ακούω, δεν βγάζουν ιδιαίτερο νόημα. “Προοδευτική διακυβέρνηση”, λένε κάποιοι, πρωθυπουργός ο “άγνωστος Χ”, λένε κάποιοι άλλοι. Εμείς τους απαντούμε: Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση, εάν θέλετε να ξέρετε ότι αυτό το οποίο ψηφίζετε, είναι αυτό το οποίο θα έχετε την επόμενη ημέρα. Για να μην βρεθείτε μπροστά σε εκπλήξεις. Γιατί, ξέρετε, μετά την αποχώρηση από την κάλπη, κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται», ήταν το σήμα Μητσοτάκη από τη Δυτική Αθήνα.