ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Αναστάσιμο μήνυμα νίκης από τον Τσίπρα

Εκλογές 2023: Αναστάσιμο μήνυμα νίκης από τον Τσίπρα

Να εμφυσήσει σε ολόκληρο τον οργανισμό του ΣΥΡΙΖΑ, από τα κορυφαία στελέχη μέχρι και τον τελευταίο ψηφοφόρο στις εσχατιές της χώρας, ότι η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και η επικράτηση του κόμματος τους έναντι της Νέα Δημοκρατίας είναι μια πιθανότητα απολύτως ρεαλιστικής, επιχειρεί τις ημέρες των εορτών ο Αλέξης Τσίπρας.

Τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουν όλοι στην Κουμουνδούρου το διάστημα που απομένει μέχρι την 21η Μαΐου, δείχνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Να είναι εξωστρεφείς, να ακούν τους πολίτες και τα προβλήματα τους και να τους παρουσιάζουν τις προγραμματικές προτάσεις που έχουν καταρτίσει, για την ανακούφιση τους.

Όπως ακριβώς πράττει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, όλον αυτόν τον καιρό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει παντού. Στις γειτονιές της Αθήνας και στις πόλεις της περιφέρειας. Μπαίνει στα καταστήματα, περνάει από τα καφενεία και γενικά προσπαθεί να επικοινωνεί ο ίδιος άμεσα με τους ψηφοφόρους.

Τόσο για να γνωρίζει τι ακριβώς βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, όσο και για να αντιλαμβάνεται ο ίδιος, χωρίς μεσάζοντες, τον παλμό της κοινωνίας. Και αυτή η άμεση επικοινωνία με τους πολίτες, είναι που τον γεμίζει με αισιοδοξία μπροστά στις κρίσιμες κάλπες που βρίσκονται προ των πυλών.

Το κλίμα που εισπράττει σε αυτή τη συναναστροφή, είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που περιγράφουν οι δημοσκοπήσεις. Οι πολίτες είναι απογοητευμένοι από την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη και ιδιαίτερα ανήσυχοι για το μέλλον, λένε οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

Μάλιστα, ακούνε με μεγάλη προσοχή τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και δείχνουν διατεθειμένοι να συζητήσουν ότι τους προβληματίζει. Και επειδή ο Αλέξης Τσίπρας δεν γίνεται να είναι πανταχού παρών, θέλει τα στελέχη του κόμματος του να δείχνουν την ίδια θέρμη με εκείνον και να είναι η «φωνή» του σε κάθε μέρος της πατρίδας μας.

Παράλληλα, φρόντισε να δείξει στο Αναστάσιμο μήνυμα του πως πως πιστεύει ακράδαντα στη νίκη. «Πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα. Με την ευχή να ακολουθήσουν κι άλλες, προσωπικές και συλλογικές. Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και στους Έλληνες όπου γης», ανέφερε ο κ. Τσίπρας σε σχετική ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.

Στόχος του μηνύματος, δεν ήταν άλλος, παρά η εμφύσηση του αισθήματος της νίκης σε κάθε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και η ανύψωση του ηθικούς τους για την δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί.