ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Στο 6,7% η διαφορά υπέρ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις εκλογές

Δημοσκόπηση: Στο 6,7% η διαφορά υπέρ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις εκλογές

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής – Τι προκύπτει από τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»

Νέα διεύρυνση στο δημοσκοπικό προβάδισμα της κυβερνητικής παράταξης καταγράφεται στην τελική ευθεία προς τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Στον απόηχο της τηλεμαχίας ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς των έξι κοινοβουλευτικών κομμάτων, τα ευρήματα της μεγάλης δημοκόπησης που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και διενήργησε η εταιρεία Marc αποτυπώνουν υπεροχή του νυν πρωθυπουργού σε όλους τους δείκτες.

Το συνολικό ποσοστό των πολιτών που πιστεύουν ότι στις κάλπες της 21ης Μαΐου οι Έλληνες πρέπει να δώσουν δεύτερη ευκαιρία στον κ. Μητσοτάκη φτάνει στο 37,7% και είναι κατά 10,6 μονάδες μεγαλύτερο από εκείνους που πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει το ίδιο με τον κ. Τσίπρα. Στο 30,2% φτάνει το ποσοστό όσων αδιαφορούν για τον νικητή ανάμεσα στους δύο μονομάχους και προκρίνουν την ενίσχυση κάποιου από τα άλλα κόμματα.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η δημοσκόπηση της MARC δίνει προβάδισμα 6,7% μονάδων στη Νέα Δημοκρατία η οποία συγκεντρώνει ποσοστό 33,6% έναντι 26,9% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 9,1%, το ΚΚΕ με 6,1%, η Ελληνική Λύση με 3,4%, το ΜεΡΑ25 με 3,3%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,7%, η ΝΙΚΗ με 1,4% και το ΕΑΝ με 1,2%.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Μητσοτάκης έστηνε φιέστες με τον Ράμα»

Εκλογές 2023: Οι σταυροί, οι ετεροδημότες, τι ώρα κλείνουν οι κάλπες και τι ισχύει με τις ταυτότητες

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Τι απάντησε για ατομικό κουμπαρά και αποταμίευση από τις συντάξεις