ΠΟΛΙΤΙΚΗ

LIVE - Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

LIVE - Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη
Eurokinissi

Live o Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη

Ομιλία στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε LIVE την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

«Η Θεσσαλονίκη δίνει σήμερα το δικό της παρών στη μάχη της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Και είμαστε όλοι εδώ! Παρούσες και παρόντες. Γιατί επιτρέπεται να πέσεις - Επιβάλεται να σηκωθείς. Κι εμείς είμαστε ήδη όρθιοι.

Δίνουμε τη μάχη. Με τα δικά μας όπλα. Τις αξίες και τις αρχές μας. Την αφοσίωση μας στη δικαιοσύνη, στη δημοκρατία, στην ισότητα. Την αγάπη μας για τον άνθρωπο. Και είμαστε σήμερα στην τελευταία στροφή μιας δύσκολης αλλά όμορφης μάχης.

Μιας κρίσιμης μάχης Της μάχης για την ανατροπή. Της μάχης στο σήμερα για να προστατεύσουμε το αύριο. Και είμαστε μαθημένοι σ’ αυτές τις μάχες. Είμαστε μαθημένοι να δίνουμε το παρών όταν η δημοκρατία, η πατρίδα, η δικαιοσύνη το ζητούν», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το κάναμε πάντα, όσους διωγμούς, όση συκοφαντία, όση καταστολή κι αν σήμαινε αυτό. Το κάνουμε και σήμερα. Και θα το κάνουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο αυτής της αναμέτρησης. Όχι μέχρι να ανοίξουν, αλλά μέχρι να κλείσουν οι κάλπες. Γιατί από τις κάλπες αυτές θα βγει ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Με ποιο πρόγραμμα, ποια μέσα, ποια προοπτική. Και ποιος και πως, με ποια δύναμη θα δώσει δύναμη στις κοινωνικές αντιστάσεις. Θα κρατήσει όρθια την κοινωνία και ακέραιες τις προσδοκίες της. Οι εκλογές της Κυριακής θα κρίνουν τη ζωή μας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, θα κρίνουν όμως και την ποιότητα της δημοκρατίας μας.

Και τα διλήμματα είναι σκληρά. Τα κάνει σκληρά το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, που δίνει μπόνους 50 έδρες στο πρώτο κόμμα. Γιατί την Κυριακή δεν έχουμε τον δεύτερο γύρο της προηγούμενης αναμέτρησης. Έχουμε μια νέα αναμέτρηση», πρόσθεσε.

«Με άλλο εκλογικό σύστημα. Και δύο μόνο είναι τα εναλλακτικά σχέδια εξουσίας και διακυβέρνησης που αναμετρώνται την Κυριακή. Που καθρεφτίζουν δύο διαφορετικές αντιλήψεις. Δύο διαφορετικά οράματα, αν θέλετε, για την Ελλάδα. Το δικό μας όραμα. Το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το όραμα της ΝΔ».