ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Γεραπετρίτης: Καταγγελία για fake λογαριασμό με το όνομά του στο Twitter

Γιώργος Γεραπετρίτης: Καταγγελία για fake λογαριασμό με το όνομά του στο Twitter
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Ουδέποτε είχε, ούτε έχει, προσωπικό λογαριασμό στο Twitter ο Γιώργος Γεραπετρίτης, όπως ανακοίνωσε και το υπουργείο Εξωτερικών.

Μία κακόγουστη φάρσα, με «όχημα» έναν... δήθεν λογαριασμό του Γιώργου Γεραπετρίτη «έστησε» στο Twitter ο Ιταλός δημοσιογράφος Τομάζο Ντεμπενεντέτι. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ιταλός κάνει κάτι παρόμοιο, να δημιουργεί δηλαδή έναν λογαριασμό «πιστό αντίγραφο» του επίσημου account κάποιου διάσημου προσώπου, έτσι ώστε να διασπείρει μέσα από αυτόν fake news.

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του νέου υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος εμφανίστηκε να ενημερώνει αρχικά για δήθεν επικοινωνία με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν.

Στη συνέχεια έκανε αναφορά σε θάνατο του άλλοτε πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδημού, σε μία μακάβρια προσπάθεια... τρολαρίσματος.

Λίγη ώρα αργότερα, μέσα από τον ίδιο fake λογαριασμό έγινε γνωστό ότι δεν αποτελεί την προσωπική σελίδα του κ. Γεραπετρίτη, αλλά ένα ακόμα κακόγουστο αστείο του Τομάζο Ντεμπεντέτι.

Μάλιστα, το υπουργείο Εξωτερικών μέσα από το Twitter έσπευσε να διαψεύσει την ύπαρξη λογαριασμού του νέου επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

«Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, δεν διαθέτει ούτε διέθετε ποτέ προσωπικό λογαριασμό στο Twitter», ανέφερε η ενημέρωση.