ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο τουρκικός σχεδιασμός στην Κύπρο αναπτύσσεται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ»

«Ο τουρκικός σχεδιασμός στην Κύπρο αναπτύσσεται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ»

Μιλώντας στην ΕΡΤ για την επίθεση Τουρκοκυπρίων κατά κυανόκρανων του ΟΗΕ στο χωριό Πύλα, ο Νίκος Αμπατιέλος υποστήριξε εν πρώτοις ότι «ο τουρκικός σχεδιασμός στην Κύπρο αναπτύσσεται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Επιπλέον, ο βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δήλωσε - βάσει της ενημέρωσης από το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος - ότι «για το ΝΑΤΟ η Κύπρος δεν είναι μια κρατική οντότητα, αλλά κάποιες συντεταγμένες», προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα αυτοί που μας έφεραν εδώ». Αναρωτήθηκε δε, «ποια είναι η βελτίωση που είδε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όταν επισκέφθηκε την Κύπρο». Και, ζήτησε να μην υπάρχει εφησυχασμός ενόψει επικίνδυνων, όπως ανέφερε, εξελίξεων για την προώθηση διχοτομικής λύσης στο Κυπριακό.

Σε άλλα θέματα της επικαιρότητας, όπως αυτό με τη φωτιά σε βυτιοφόρο και τον πολύωρο εγκλωβισμό οδηγών και επιβατών, ο Ν. Αμπατιέλος έκανε λόγο για «έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης συμβάντων», με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι «το κράτος είναι πάρα πολύ ικανό, ταχύτατα να εξυπηρετεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά είναι επικίνδυνα ανίκανο όταν πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες».

Κλείνοντας αναφέρθηκε και στη φωτιά που ξέσπασε στο κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας, όπου «δεν υπήρχε κανένα σχέδιο πυρασφάλειας», όπως είπε. «Πρέπει να σταματήσουμε τη λογική "πάμε κι όπου βγει"», τόνισε εν κατακλείδι.