ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Νίκου Δένδια στη Θεσσαλία

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Νίκου Δένδια στη Θεσσαλία

Κακοκαιρία Daniel: Ο κ. Δένδιας επιθεώρησε, το στρατόπεδο Μπουγά στη Λάρισα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας συμμετείχε σήμερα, Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Συντονιστικό Κέντρο, στη Λάρισα, σχετικά με την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Όπως ανακοινώθηκε, στη σύσκεψη έλαβαν μέρος στελέχη της κυβέρνησης, της περιφέρειας Θεσσαλίας και των αρμοδίων αρχών.

Ακολούθως, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε την έδρα της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα, όπου ενημερώθηκε από τον διοικητή της αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο για τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πρόσφατης κακοκαιρίας στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Παρόντες ήταν επίσης ο αρχηγός ΑΤΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Φασούλας, ο διοικητής της ΔΕΠ αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ο διοικητής της ΜΟΜΚΑ υποστράτηγος Μιχαήλ Κλούβας και στελέχη της 1ης Στρατιάς.

Στην συνέχεια ο κ. Δένδιας επιθεώρησε, το στρατόπεδο Μπουγά στη Λάρισα, στο οποίο βρίσκεται ένας εκ των σταθμών που έχει αποσταλεί στη Θεσσαλία, από τον Ειδικό Διακλαδικό Λόχο Αντιμετώπισης Πυρηνικής - Βιολογικής - Χημικής ‘Αμυνας (ΕΔΛΟ/ΠΒΧ) του ΓΕΕΘΑ, με κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Επισκέφθηκε ακόμη, επίσης συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών, στο στρατόπεδο Γεωργούλα στον Βόλο, όπου ενημερώθηκε από τον διοικητή της ταξίαρχο Γεώργιο Παπαγεωργίου για τη συνδρομή στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, παρουσία του διοικητή της ΔΕΠ αντιστράτηγου Δημήτριου Χούπη και άλλων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τέλος, ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε τον σταθμό απολύμανσης οχημάτων και προσωπικού που λειτουργεί εντός του στρατοπέδου Γεωργούλα.