ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mητσοτάκης από ΔΕΘ: «Μεταφέρεται στην Πολιτική Προστασία η ΕΜΥ και το Αστεροσκοπείο»

Mητσοτάκης από ΔΕΘ: «Μεταφέρεται στην Πολιτική Προστασία η ΕΜΥ και το Αστεροσκοπείο»

Μια από τις αλλαγές σε επίπεδο κρατικού μηχανισμού μετά τις καταστροφές στη Θεσσαλία θα είναι η μεταφορά της ΕΜΥ και του Αστεροσκοπείου στην Πολιτική Προστασία, όπως είπε από τη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών εστίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη ΔΕΘ, έπειτα από σχετικές ερωτήσεις που δέχθηκε.

Αφού απάντησε στο αν έγιναν λάθη από τον κρατικό μηχανισμό κατά τη διάρκεια της κακοκαιρία Daniel, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι μια από τις πρωτοβουλίες της επόμενης ημέρα θα είναι η μεταφορά της ΕΜΥ και του Αστεροσκοπείου στην Πολιτική Προστασία.

«Ποτέ δεν είπα ότι δεν έγιναν λάθη στη διαχείριση του καλοκαιριού. Δεν είναι η ώρα να μιλήσω για αυτά. Θα μιλήσω για το τι πρέπει να κάνουμε καλύτερα, για να γίνουμε πιο αποτελεσματική. Στην περίπτωση των πλημμυρών δεν αισθάνομαι ότι έχουμε εντάξει στην Πολιτική Προστασία τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας. Πρώτες πρωτοβουλίες είναι η μεταφορά της ΕΜΥ και του Αστεροσκοπείου στην Πολιτική Προστασία», είπε ο πρωθυπουργός.