ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης για τριετίες: «Δεν τίθεται ζήτημα αναδρομικότητας»

Άδωνις Γεωργιάδης για τριετίες: «Δεν τίθεται ζήτημα αναδρομικότητας»

Όσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης για τις τριετίες - «Δεν τίθεται ζήτημα αναδρομικότητας»

«Δεν τίθεται ζήτημα αναδρομικότητας», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης για το «ξεπάγωμα» των τριετιών από την 1η Ιανουαρίου 2024, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ. Ο ίδιος δε τόνισε πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει ψηφιστεί η ρύθμιση, που αφορά όλους τους μισθωτούς εργαζόμενους του ιδιωτικού τομεά.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το «ξεπάγωμα» των τρετιών, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η ανεργία βαίνει μειούμενη με ταχείς ρυθμούς. Η πίεση για εξεύρεση νέων εργαζομένων είναι εντεινόμενη. Η πτώση θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες. Η κυβέρνηση στέλνει σαφές σήμα προς όλους ότι η δέσμευσή μας ήταν πραγματική βούληση. Ο νόμος για τα εργασιακά θα ψηφιστεί έως το τέλος της εβδομάδας».

Αναφερόμενος στην αναδρομικότητα, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι δεν ισχύει γιατί θα τιναζόταν στον αέρα όλη η προσπάθεια. Όπως σημείωσε, οι πράξεις Υπουργικού Συμβουλίου του 2012 προχώρησαν σε αναστολή της εφαρμογής των τριετιών. Ουδέποτε μια αναστολή δημιουργεί ζητήματα αναδρομικότητας. Υπάρχει ένα ουσιαστικό ζήτημα. Ο λόγος που μπορούμε να δώσουμε αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους και στο «ξεπάγωμα» των τριετιών, ο λόγος που όλα αυτά είναι δυνατά να συμβούν, είναι γιατί η οικονομία έχει μπει σε σειρά. Η ρύθμιση είναι ισορροπημένη και λαμβάνει υπόψιν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.