ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 – Θεσσαλονίκη: «Μονομαχία» μεταξύ Ζέρβα και Αγγελούδη στον β’ γύρο

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 – Θεσσαλονίκη: «Μονομαχία» μεταξύ Ζέρβα και Αγγελούδη στον β’ γύρο

Κωνσταντίνος Ζέρβας και Στέλιος Αγγελούδης βαδίζουν χέρι – χέρι προς τον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών, για τη Θεσσαλονίκη.

Η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και η… αποχή συνέθεσε το «παζλ» των χθεσινών (08/10) αυτοδιοικητικών εκλογών. Στον Δήμο Αθηναίων, ο Κώστας Μπακογιάννης διατηρεί προβάδισμα με 41,35% (57.799 ψήφοι), όμως, θα διεκδικήσει την επανεκλογή την επόμενη Κυριακή (15/10), ενώ στον Πειραιά, ο Γιάννης Μώραλης προετοιμάζεται για την τρίτη του θητεία στο αξίωμα του Δημάρχου.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Κωνσταντίνος Ζέρβας και Στέλιος Αγγελούδης προχωρούν στον β’ γύρο μετά το «θρίλερ»

Ο νυν Δήμαρχος εισέρχεται πρώτος στη «μάχη» της 15ης Οκτωβρίου, με οριακή διαφορά από τον δεύτερο υποψήφιο, τον Στέλιο Αγγελούδη.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό του κ. Ζέρβα ανέρχεται στο 27,34%, διατηρώντας διαφορά μόλις 1,6% (1.527 ψήφους) από τον κ. Αγγελούδη, ο οποίος λαμβάνει ποσοστό 25,74%.

Στην τρίτη θέση είναι ο Σπύρος Πέγκας με 20,74% και ακολουθούν οι: Βασίλης Τομπουλίδης, Δρόσος Τσαβλής, Μαρία Κέκη, Στέργιος Καλόγηρος, Γιάννης Κουριαννίδης και Δημήτρης Ζιαμπάζης.

Θεσσαλονίκη: Ποιοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι προηγούνται σε σταυρούς

Σύμφωνα με τη –μέχρι στιγμής– ενσωμάτωση, από την παράταξη «Ναι στη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, πρώτος σε σταυρούς είναι ο Χάρης Αηδονόπουλος, ενώ, ακολουθούν οι: Σωκράτης Δημητριάδης, Μάκης Κυριζίδης, Κώστας Ιακώβου, Μιχαήλ Κούπκας, Μηνάς Σαμαντζίδης, Νίκος Ζεϊμπέκης και Πέτρος Λεκάκης.

Από την παράταξη «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον Στέλιο Αγγελούδη, τις τρεις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν κατά σειρά οι: Σάκης Αρναούτογλου, Βασίλης Γάκης, Παντελής Καζαντζίδης και ακολουθούν οι: Σπύρος Βούγιας και Πρόδρομος Νικηφορίδης

Από την παράταξη «Θεσσαλονίκη για Όλους» με αρχηγό τον Σπύρο Πέγκα, πρώτοι έρχονται οι: Γιάννης Μπουτάρης, Έλλη Χρυσίδου και Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Από τη Λαϊκή Συσπείρωση και τον Βασίλη Τομπουλίδη, πρώτος σε σταυρούς έρχεται ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης και ακολουθεί ο Αδάμ Κυριάκος.

Σχετικές ειδήσεις