ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέλιος Αγγελούδης: Ποιος είναι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Στέλιος Αγγελούδης: Ποιος είναι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης εκλέγεται Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών επικράτησε του νυν δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Ο Στέλιος Αγγελούδης κατάφερε στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών να επικρατήσει επί του Κωνσταντίνου Ζέρβα, κερδίζοντας τον δήμο της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, η νίκη του κ. Αγγελούδη έναντι του απερχόμενου δημάρχου Θεσσαλονίκης ήταν μεγάλη, καθώς το ποσοστό του ξεπέρασε το 67%, ενω ο κ. Ζέρβας έφτασε λίγο πιο κάτω από το 33%.

Ποιος είναι ο Στέλιος Αγγελούδης

Ο Στέλιος Αγγελούδης γεννήθηκε στην Άνω Πόλη, στην οποία κατοικεί ακόμη. Είναι παντρεμένος με τη Βίκυ Τσομάκου και έχει δύο παιδιά, την Ελίνα και τον Κωνσταντίνο.

Σπούδασε Νομική. Υπηρέτησε ως νομικός σύμβουλος στην ΕΡΤ3, ενώ διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας Αθλητισμού Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Πολιτισμού και Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Από τις θέσεις αυτές έδρασε για τη δημιουργία αθλητικών υποδομών, όπως το Ποσειδώνιο και το αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο για Άτομα με Αναπηρία, το ΚΑΠΠΑ.

Το νομοθετικό πλαίσιο για το ηλεκτρονικό εμπόριο και τη μεταφορά της Λαχαναγοράς από το κέντρο της Θεσσαλονίκης στο χώρο που είναι σήμερα.

Επί δέκα χρόνια ήταν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδας, ενώ από το 2001 συμμετείχε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, της οποίας είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος.

Το 2010 ανέλαβε τα καθήκοντα του Πρόεδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης. Με την ολοκλήρωση της θητείας του στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, επέστρεψε στα δικηγορικά μου καθήκοντα, όπως και σε αυτά στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, βάζοντας στη συνέχεια υποψηφιότητα για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Το 2015 αποχώρησε από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΘ ενώ το 2016 ως ήταν Εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.