ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης σε Νίκο Χριστοδουλίδη: «Εθνική μας προτεραιότητα η επίλυση του Κυπριακού»

Κυριάκος Μητσοτάκης σε Νίκο Χριστοδουλίδη: «Εθνική μας προτεραιότητα η επίλυση του Κυπριακού»

«Η θέση πέρι δύο κρατών είναι απαράδεκτη για εμάς», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το Κυπριακό ζήτημα.

Κοινές δηλώσεις παραχώρησαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδη μετά τις εργασίες της Ολομέλειας της 1ης Διακυβερνητικής Συνόδου Ελλάδας - Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Αποτελεί σταθερή εθνική προτεραιότητα η επίλυση του Κυπριακού ζητήματος. Η θέση πέρι δύο κρατών είναι απαράδεκτη για εμάς», ανέφερε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Συνεχίζουμε προσπάθειες για καλέρς σχέσεις με την Τουρκία. Η πρόοδος σε αυτό το πεδίο θα είναι προς όφελος και του Κυπριακού», ανέφερε σχετικά ο πρωθυπουργός

Να εκφράσω την ικανοποίηση μου για το περιεχόμενο των συζητήσεων που είχαν οι υπουργοί αλλά και να εκφράσω, έστω και καθυστερημένα την ικανοποίηση μου για ένα όργανο που έπρεπε να θεσμοθετηθεί πριν από χρόνια... κάλλιο αργά παρά ποτέ», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός για το 1ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου.

Για την πρόταση σχετικά με το άνοιγμα θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου προς τη Λωρίδα της Γάζας, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Υπάρχει βούληση να συμμετέχουμε εμπράκτως και να αντιμετωπίσουμε τις τεχνικές δυσκολίες που δημιουργεί αυτή πρωτοβουλία».

Ιδιαίτερα παραγωγική χαρακτήρισε από την πλευρά του τη συνάντηση με την ελληνική κυβέρνηση ο Προέδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Όποια πρόοδος στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας θα βοηθήσει τις προσπάθειες μας για την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χριστοδουλίδης.