ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Παπαδημούλης: «Στο Ευρωκοινοβούλιο θα εκπροσωπήσω την ομάδα των 11»

Δημήτρης Παπαδημούλης: «Στο Ευρωκοινοβούλιο θα εκπροσωπήσω την ομάδα των 11»

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ 

Την στήριξή του στην ομάδα των 11 δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης μετά την ανεξαρτητοποίησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» στον ΑΝΤ1 ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι θα εκπροσωπήσει την ομάδα των 11 στο ευρωκοινοβούλιο, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ακολουθήσει και άλλος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη εκτός κόμματος βρίσκονται εκτός από τον κ. Παπαδημούλη και ο Πέτρος Κόκκαλης και ο Στέλιος Κούλογλου.

«Δεν μας αξίζει ο εμφύλιος. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και ο νέος φορέας που στηρίζω από τα μετόπισθεν με όλες μου τις δυνάμεις πρέπει να έχει αναφορά σε μια σύγχρονη ευρύχωρη Αριστερά, ανοιχτή και στην οικολογία και στους σοσιαλδημοκράτες», επεσήμανε ο κ. Παπαδημούλης.

Στη συνέχεια ο κ. Παπαδημούλης άσκησε σφοδρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων αποχωρήσεων. «Υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε ανυποληψία, δεν είναι μόνο πτωτική πορεία στις δημοσκοπήσεις» και εκτίμησε ότι «θα συνεχίσει να φεύγει κόσμος από τον ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα. Αυτό το κόμμα το ξέρω πολύ καλά, ασφυκτιούν κορυφαία στελέχη και βουλευτές», επεσήμανε.

«Είμαι από τους συνιδρυτές του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μια δύσκολη απόφαση η αποχώρηση μου. Ήταν απόφαση ευθύνης, καθώς αυτό το κόμμα με τη νέα ηγεσία απομακρύνεται από αυτό που γνωρίσαμε επί Τσίπρα. Θέλοντας να είμαι συνεπής με τον χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς, θα στηρίξω το νέο χώρο των «11» και στο Ευρωκοινοβούλιο θα εκπροσωπήσω αυτό το χώρο», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε: «Με τον κ. Τσίπρα έχουμε μια σχέση χρόνων, σέβομαι τη σιωπή του, δεν νομίζω ότι είναι ικανοποιημένος από την πορεία. Όταν μίλαγε ο κ. Κασσελάκης, ο Τσίπρας ήταν κατσουφιασμένος».