ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ράνια Σβίγκου: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρίβει τα χέρια της από την πολυδιάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ»

Ράνια Σβίγκου: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρίβει τα χέρια της από την πολυδιάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ»
EUROKINISSI

«Συνεχίζουμε να είμαστε το κόμμα στο οποίο προσβλέπουν οι αριστεροί και οι προοδευτικοί πολίτες» είπε η Ράνια Σβίγκου

«Συνεχίζουμε να είμαστε το κόμμα στο οποίο προσβλέπουν οι αριστεροί και οι προοδευτικοί πολίτες» τόνισε η Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό «Flash» και πρόσθεσε ότι «βγαίνουμε από μια δύσκολη περίοδο, αλλά ο κοινός μας στόχος είναι να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πιο ισχυρός, πιο ενωμένος, πιο κοντά στις κοινωνικές ανάγκες και στις κοινωνικές προσδοκίες».

Αναφερόμενη στην αποχώρηση βουλευτών και στελεχών, η Ράνια Σβίγκου υποστήριξε πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρίβει τα χέρια της από την πολυδιάσπαση και τον κατακερματισμό των προοδευτικών δυνάμεων». Ο ΣΥΡΙΖΑ «τραυματίστηκε κοινοβουλευτικά. Η λαϊκή εντολή ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι αξιωματική αντιπολίτευση με 47 βουλευτές. Προχωράμε μπροστά, με ένα συγκεκριμένο σχέδιο και με συγκροτημένο λόγο. Επιλέγουμε να κριθούμε από τις πολιτικές μας προτάσεις, να επικεντρωθούμε στα προβλήματα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών. Γιατί αντίπαλός μας είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, και η κοινωνία χρειάζεται μια δυνατή αξιωματική αντιπολίτευση».

Αναφορικά με την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Ράνια Σβίγκου υπογράμμισε ότι «μας ενδιαφέρει να έχουμε ένα κόμμα των μελών, που θα έχουν ρόλο και λόγο. Ένα κόμμα συγκροτημένο, που αποφασίζει με βάση τις διαδικασίες του και το καταστατικό του. Και βέβαια μας ενδιαφέρει, πώς αυτή τη μεγάλη μάχη των ευρωεκλογών που έχουμε μπροστά μας, θα τη δώσουμε με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους».