ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη η σύσκεψη στο Μαξίμου: Δραστικά μέτρα κατά της οπαδικής βίας

Σε εξέλιξη η σύσκεψη στο Μαξίμου: Δραστικά μέτρα κατά της οπαδικής βίας
Eurokinissi

Πληροφορίες θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης να ζητά τη λήψη ιδιαίτερα αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

Σε εξέλιξη είναι η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την οπαδική βία στον απόηχο των επεισοδίων στο Ρέντη που οδήγησαν στο σοβαρό τραυματισμό του αστυνονομικού ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Το θέμα θεωρείται μείζονος σημασίας για την κυβέρνηση και επικρατεί προβληματισμός για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η πληγή που μετρά ήδη δύο νεκρούς τον Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια στα επεισόδια με τους Κροάτες χούλιγκαν και τον Άλκη Καμπανό στη Θεσσαλονίκη.

Η κυβέρνηση αλλά και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνονται αποφασισμένοι να λάβουν σκληρά μέτρα προκειμένου η οπαδική βία να πάψει να αφαιρεί ανθρώπινες ζωές ή να προκαλεί τραυματισμούς.

Πληροφορίες θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης να ζητά τη λήψη ιδιαίτερα αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Τις προθέσεις της κυβέρνησης και προσωπικά του ίδιου του πρωθυπουργού έδωσαν μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αλλά και ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Είναι τραγικό αυτό που συνέβη με τον αστυνομικό. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στην οικογένειά του, προσεύχομαι γι΄αυτόν. Το παιδί αυτό θα χρειαστεί ένα μικρό θαύμα για να μπορέσει να καταφέρει. Αισθάνομαι θλίψη που ένας νέος συμπολίτης μας κατά την εργασία του βρέθηκε σε αυτό το φρικτό γεγονός. Έχω εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό ότι θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα. Ο Μητσοτάκης είναι πολύ αποφασισμένος, η κοινωνία λέει δεν πάει άλλο» ανέφερε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του αστυνομικού που δίνει τη μάχη της ζωής του γιατί βρέθηκε στο σημείο που όφειλε να είναι για να προστατεύσει όλους εμάς τους υπόλοιπους. Και αυτό το νέο παιδί είναι πιθανό να μην γυρίσει στο σπίτι του. Και προσευχόμαστε όλοι για να γυρίσει υγιής και δυνατός στο σπίτι του», σχολίασε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Μιλάμε για εγκληματίες, δεν νομίζω ότι κάποιοι από αυτούς που πήγαν στο βόλει ξέρουν τι σημαίνει φιλέ, σετ. Πήγαν για κάποιον συγκεκριμένο λόγο και δεν έχουν χρώμα ούτε ομάδα. Αυτοί που είναι εγκληματίες, είναι εγκληματίες. Ήδη έχει εξαγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης και θα είναι η τρίτη παρέμβαση για μία σειρά αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Τώρα, όσοι καταδικαστούν για οπαδική βία θα μπαίνουν φυλακή», πρόσθεσε.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε στη συνέχεια: «Αντιλαμβανόμαστε την οργή και δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ο Πρωθυπουργός είχε πει τον Αύγουστο ότι όλα αυτά είναι δυναμικά, εφόσον παρατηρηθεί έξαρση. Θέλουμε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που εργάζονται, τους ανθρώπους που είναι γύρω από τον αθλητισμό, τους φιλάθλους που θέλουν να πάνε με τις οικογένειές τους να δουν τον αγώνα».