ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διευκρίνιση Μιχαηλίδου για τις συγχωνεύσεις σχολείων και το περπάτημα των μαθητών: «Δεν είπα αυτό»

Διευκρίνιση Μιχαηλίδου για τις συγχωνεύσεις σχολείων και το περπάτημα των μαθητών: «Δεν είπα αυτό»
EUROKINISSI.

Σε διευκρινιστική δήλωση προέβη η Υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μετά τις αντιδράσεις για την τοποθέτηση αναφορικά με τις συγχωνεύσεις σχολείων, πως «το περπάτημα κάνει καλό».

Αντιδράσεις προκάλεσε η απάντηση της Υφυπουργού Παιδείας, Δόμνας Μιχαηλίδου, στις επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνας Νοτοπούλου και του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή, κατά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για τις συγχωνεύσεις σχολείων. Συγκεκριμένα, επικαλέστηκε την οδηγία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, υποστηρίζοντας ότι «το περπάτημα κάνει καλό» για τις συγχωνεύσεις σχολείων.

«Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που πιστεύει ότι μπορεί να είπα στη Βουλή ότι πρέπει να συγχωνεύσουμε τα σχολεία γιατί πρέπει να περπατάνε τα παιδιά παραπάνω, καθότι αυτό λέει ο ΠΟΥ.

Ακριβώς αυτή την αντίθεση ήθελα να δείξω. Είναι πολύ εύκολο να δημιουργούμε εντυπώσεις, αλλά δεν είπα αυτό», σημείωσε η Υφυπουργός Παιδείας σε σημερινή (13/12) συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Το θέμα είναι τι είναι καλύτερο για την παιδική προστασία και την εκπαιδευτική διαδικασία, μη χάνουμε τη λογική μας», συμπλήρωσε.

«Συγχωνεύσεις σχολείων γίνονται και θα γίνουν για το καλό των παιδιών, για να έχουμε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, δασκάλους γαλλικών, γερμανικών, παιδιά που κοινωνικοποιούνται σωστά, για να έχουν μεγαλύτερη εξωστρέφεια και να τους προσφέρουμε εκπαιδευτικές υπηρεσίες ενός ολοκληρωμένου σχολείου», επεσήμανε η κ. Μιχαηλίδου.

«Οι συγχωνεύσεις γίνονται για το συμφέρον των παιδιών»

«Το περισσότερο που έχει να περπατήσει ένας μαθητής Λυκείου είναι 1,5 χιλιόμετρο. Κρίνουμε ότι είναι πολύ καλύτερο το να βρίσκεται ένα παιδί σε σχολείο που έχει συγχωνευθεί και θα έχει πρόσβαση σε όλες τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες, όλη την εξωστρέφεια, όλους τους ομίλους, από το 1,5 χιλιόμετρο περπατήματος», τόνισε ακόμη η Υφυπουργός Παιδείας.