ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλλιάνος: «Όχι» αλλά αποχή στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια 

Καλλιάνος: «Όχι» αλλά αποχή στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια 

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος, έγινε ο τελευταίος -μέχρι τον επόμενο- που δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδια για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλο ζευγάρι. 

Όσο περνάνε οι μέρες, όλο και περισσότεροι βουλευτές δείχνουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που αφορά το γάμο και την τεκνοθεσία για ομόφυλο ζευγάρι. Ακόμα και στη Νέα Δημοκρατία, παρά το «μασάζ» που έγινε τις προηγούμενες ημέρες.

Ο τελευταίος που έβαλε το όνομά του σε αυτή τη λίστα είναι ο Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος με ένα βίντεο που ανέβασε στα social media εξήγησε τη θέση του.
Όπως είπε δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, αλλά αποφάσισε να απέχει από την ψηφοφορία, επικαλούμενος την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να μην τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας.

«Σεβόμενος την γνώμη δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μου δηλώνω ότι δεν προτίθεμαι να ψηφίσω το σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Προσωπικά θεωρώ ότι το σύμφωνο συμβίωσης θα ήταν αρκετό με κάποια ενδεχομένως τροποποίηση. Θα απέχω για να είναι σε όλους απολύτως σαφές ότι η θέση μου σε ένα καθαρά συνειδησιακό ζήτημα δεν έρχεται σε αντίθεση με την πλήρη και απόλυτη στοίχισή μου δίπλα στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη» τόνισε.