ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παφίλης για στάση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ στην επιστολική ψήφο: «Μιλάμε για Νάντια Κομανέτσι»

Παφίλης για στάση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ στην επιστολική ψήφο: «Μιλάμε για Νάντια Κομανέτσι»
INTIME.

«Βέλη» του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ εναντίον κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας, καθιερώνεται η επιστολική ψήφος για τους ομογενείς, οι οποίοι θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν για πρώτη φορά στις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Το νομοσχέδιο «πέρασε» από την Ολομέλεια με 158 ψήφους υπέρ, 135 κατά, ενώ, 6 βουλευτές δήλωσαν παρόντες.

Ωστόσο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, τόνισε ότι το κόμμα είναι κατηγορηματικά αντίθετο στο νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτήρισε ως «επικίνδυνο, αντιδραστικό και αντισυνταγματικό», ζητώντας την απόσυρση αυτού.

Παράλληλα, κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ότι, ενώ «έδωσαν τη θετική τους ψήφο επί της αρχής σε ένα αντιδραστικό και μαύρο νομοσχέδιο, τώρα αλλάζουν θέση για να ξεπλυθούν οι αμαρτίες τους».

Μάλιστα, περιέγραψε τη στάση των δύο κομμάτων ως «Νάντια Κομανέτσι, που ήταν κυριολεκτικά θεά στο άθλημά της». «Έχετε βγει στα κεραμίδια τώρα, καλά κάνατε και αλλάξατε θέση. Εμείς δεν είμαστε μικρόψυχοι, όμως, αυτό δεν σας ξεπλένει από τις αμαρτίες σας, γιατί δώσατε θετική ψήφο επί της αρχής σε ένα αντιδραστικό, μαύρο νομοσχέδιο.

Τώρα τι έγινε; γιατί αλλάξατε; Πάτε να ξεπλυθείτε; Δεν ξεπλένεστε όμως, ούτε με τον Αμαζόνιο. Γιατί βγήκατε και στηρίξατε επί της αρχής και δώσατε αφορμή και στη Νέα Δημοκρατία, η οποία το ισχυρίζεται και καλά κάνει από την πλευρά της, να λέει ότι ψηφίσατε επί της αρχής και τώρα, εμείς πάμε ένα βήμα παραπάνω. Για αυτό λέω ότι είστε περισσότερο κι από την Κομανέτσι», υποστήριξε ακόμη.

Σχετικές ειδήσεις