ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως για ιδιωτικά πανεπιστήμια: «Έχουν να προσφέρουν πολλά στη χώρα»

Κεραμέως για ιδιωτικά πανεπιστήμια: «Έχουν να προσφέρουν πολλά στη χώρα»

Τι ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών για την επιστολική ψήφο και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Για το ποιους πολίτες εξυπηρετεί ο νόμος για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές μίλησε στο OPEN και την εκπομπή «Τώρα Μαζί» η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τονίζοντας πως έχει «οφέλη για την κοινωνία».

Τι είπε η Νίκη Κεραμέως για την επιστολική ψήφο

Αρχικά, για την επιστολική ψήφος η κυρία Κεραμέως ανέφερε πως «έχει συμβεί μια αλλαγή στη χώρα μας και για πρώτη φορά απέκτησε τον θεσμό της επιστολικής ψήφου που αλλάζει το τοπίο στις ευρωεκλογές και για τους Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα και τους Έλληνες του εξωτερικού. Η νέα δυνατότητα θα ωφελήσει ηλικιωμένους συμπολίτες μας, με κινητικά προβλήματα, εποχικά εργαζόμενους, φοιτητές εν μέσω εξεταστικής περιόδου, μαθητές της Γ’ Λυκείο εν μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων, γιατρούς, νοσηλευτές, εργαζόμενους τις Κυριακές κα.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει στις αρχές Φεβρουαρίου και οποιοσδήποτε επιθυμεί να ψηφίσει μέσω επιστολικής θα πρέπει να μπει σε αυτή την πλατφόρμα και να το δηλώσει και να δηλώσει και την διεύθυνση που θέλει να παραλάβει τον φάκελο της επιστολικής».

Νίκη Κεραμέως: «Τα μη κρατικά πανεπιστήμια έχουν να προσφέρουν πολλά»

Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια η υπουργός Εσωτερικών σχολίασε πως «έχουν να προσφέρουν πολλά στη χώρα και τους πολίτες. Το πρώτο είναι το δικαίωμα της επιλογής, το δεύτερο είναι πως η δυνατότητα ίδρυσης τους μπορεί να ωθήσει όλη την εκπαίδευση προς τα πάνω, προς βελτίωση και εισάγει έναν υγιή ανταγωνισμό. Το τρίτο είναι πολύ σημαντικά οφέλη. Αντί να βλέπουμε οικογένειες να πληρώνουν για τα παιδιά τους για να φύγουν στο εξωτερικό, γιατί να μην τα κρατήσουμε εδώ και να προσελκύσουμε φοιτητές και από το εξωτερικό;».

Απαντώντας στις επικρίσεις, η υπουργός τόνισε πως «η πρώτη προτεραιότητά μας είναι τα δημόσια πανεπιστήμια. Τα χρόνια 19-23 αυξήθηκε η χρηματοδότηση στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο κατά 29%, αυξήθηκαν πρωτοβουλίες όπως το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα».