ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Ανθρωποφαγία και απειλές κατά των οικογενειών δεν χωράνε

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Ανθρωποφαγία και απειλές κατά των οικογενειών δεν χωράνε

Ο Δημήτρης Μακρόπουλος δέχθηκε απειλητικό email με φωτογραφίες των δύο κοριτσιών του κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εμφάνισής του

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Δημήτρης Μαρκόπουλος που διερευνά τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Λίγο πριν την έναρξη της κατάθεσης του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ο κ.Μαρκόπουλος πως το τελευταίο διάστημα υπάρχει πλήθος ύβρεων του σκοτεινού, αλλά και του φανερού διαδικτύου και αναφερόμενος στο απειλητικό email που δέχθηκε με φωτογραφία των παιδιών του, τόνισε πως ήδη βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας.

Ξεκαθάρισε ότι στην Επιτροπή, τα μέλη βρίσκονται με τις καλύτερες προθέσεις, διαμηνύοντας πως ανθρωποφαγία και απειλές κατά των οικογενειών δεν χωράνε, ούτε δολοφονίες χαρακτήρων και λεγομένων με στόχο τον φθηνό εντυπωσιασμό.

Η μνήμη των 57 θυμάτων της τραγωδία, τόνισε ο κ.Μαρκόπουλος, απαιτεί διαλεύκανση κι όχι αρένα, ναι μεν αλλα δεν χωράνε, κανένας δεν έχει το μονοπώλιο της ευαισθησίας, όλοι μας είμαστε συγκλονισμένοι, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η στιγμή του απειλητικού email στον τηλεοπτικό «αέρα»

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εμφάνισής του στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» του Blue Sky, ο κ. Μαρκόπουλος κοίταξε το κινητό του και ξαφνικά έδειξε να τα χάνει.

Όταν ο δημοσιογράφος Σωτήρης Ξενάκης τον ρώτησε τι συνέβη, απάντησε εμφανώς αναστατωμένος: «Έλαβα κάποια mail… Δέχομαι απειλητικά μηνύματα για την οικογένειά μου και τα παιδιά μου. Με φωτογραφίες των παιδιών μου. Όταν όμως κάποιοι κόβουν μια δήλωση για να νομίζει ο κόσμος ότι εγώ διασκεδάζω στην εξεταστική(σ.σ. για τα Τέμπη), ενώ εγώ πότε δεν είπα κάτι τέτοιο… κρίμα», προκαλώντας σοκ στο πάνελ.

«Εγώ όταν έκανα ένα λάθος βγήκα μετά από 11 ώρες μέσα σε μια συνεδρίαση, έκανα μια ατυχή δήλωση, ζήτησα συγγνώμη ανθρώπινα, ήταν λάθος μου» είπε ο βουλευτής της ΝΔ για να συμπληρώσει «είναι ένα απειλητικό mail που έχω δεχτεί τώρα για τα παιδιά μου».