ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ – Θεοχαρόπουλος: «Κανένας δεν έχει λευκές επιταγές – Αν δεν πάμε καλά στις ευρωεκλογές…»

ΣΥΡΙΖΑ – Θεοχαρόπουλος: «Κανένας δεν έχει λευκές επιταγές – Αν δεν πάμε καλά στις ευρωεκλογές…»
EUROKINISSI.

«Προχωράμε μπροστά», σημείωσε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στον απόηχο του επεισοδιακού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν δεν πάμε καλά στις ευρωεκλογές –εγώ θέλω να πιστεύω ότι θα πάμε καλά– θα έχουμε όλοι πρόβλημα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πρόβλημα», υποστήριξε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας σήμερα το πρωί (27/02) στην ΕΡΤ.

Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως τα όργανα «θα λειτουργούν, όπως και το καταστατικό, στο οποίο θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Νομίζω πως βγήκαμε από ένα συνέδριο, στο οποίο αποφασίσαμε κάποια πράγματα.

Άλλο αν συμφωνήσαμε ή διαφωνήσαμε μέσα στη συζήτηση, έχουμε πάρει κάποιες συλλογικές αποφάσεις. Ότι προχωράμε μπροστά, από εδώ και έπειτα. Ότι ο στόχος είναι οι ευρωεκλογές να έχουμε το δυνατότερο αποτέλεσμα. Να σταματήσουν να γίνονται λάθη τα οποία πιθανόν έχουν γίνει το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές».

«Όλα τα κόμματα κρίνονται κάθε στιγμή»

«Κανένας δεν είναι υπό προθεσμία, κανένας δεν παίρνει λευκές επιταγές. Όλα τα κόμματα κρίνονται κάθε στιγμή. Η Προοδευτική Συμμαχία θέλει να εκφράσει τη σύγχρονη Αριστερά και όλον τον κόσμο που εκτείνεται από το κέντρο έως την Αριστερά», υπογράμμισε εν συνεχεία.

Σχετικά με την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν από το 4ο συνέδριο, ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε πως «είναι ο πρώην Πρωθυπουργός της χώρας και για δεκαπέντε χρόνια Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να παρεμβαίνει με όποιον τρόπο. Με όποιο τρόπο θεωρεί ο ίδιος, κάθε φορά».

Ακόμη, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το σώμα του Συνεδρίου αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία ότι δεν θα πάμε σε εκλογές, σεβόμαστε τις αποφάσεις» και πως «κανένας δεν είναι υπό επιτροπεία και κανένας δεν έχει λευκές επιταγές».

Κάνοντας αναφορά και στο ζήτημα των αγροτών, σημείωσε πως «το κόστος παραγωγής που βιώνουν, δεν αντέχεται. Όπως δεν αντέχεται η ακρίβεια έξω, έτσι και οι αγρότες δεν μπορούν να παράξουν αυτή την τιμή. Η αγροτική πολιτική είναι η μοναδική τόσο ολοκληρωμένη, σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Σχετικές ειδήσεις