ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτρος Παππάς: Το -πολύ- «δεξιό χέρι» του Στέφανου Κασσελάκη που προκαλεί αντιδράσεις

Πέτρος Παππάς: Το -πολύ- «δεξιό χέρι» του Στέφανου Κασσελάκη που προκαλεί αντιδράσεις
Αρχείου - Eurokinissi

Η ένταξη του Πέτρου Παππά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, στον νομό Κιλκίς, δεν πέρασε «αναίμακτα»

Οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσσελάκη, όταν ο εκείνος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ελάχιστοι. Μετρημένοι στα δάχτυλα των δύο χεριών, για την ακρίβεια.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Παύλος Πολάκης ανέλαβε να βρει για λογαριασμό του τις 30 απαραίτητες υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής, που χρειάζονταν για να μπει στην «κούρσα» της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο, από την πρώτη κιόλας στιγμή, μαζί του συντάχτηκε ο Πέτρος Παππάς, ο γιατρός που λίγους μήνες πριν είχε εκλεγεί βουλευτής Κιλκίς. Από τις πρώτες κιόλας ημέρες του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, έμοιαζε να απέχει κατά πολύ από τις παραδοσιακές θέσεις του κόμματος, προκαλώντας πολλές φορές εκνευρισμό στους συντρόφους του.

Αυτό δεν σταμάτησε να συμβαίνει καθ' όλη τη διάρκεια των επόμενων μηνών, με αποκορύφωμα την προ ημερών απαίτηση του, να μπαίνει η αστυνομία σε όποιες πανεπιστημιακές σχολές τελούν υπό κατάληψη, θέση που του χαρίζει επάξια τον ρόλο του -πολύ- «δεξιού χεριού» του Στέφανου Κασσελάκη.

«Ναι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια»

Η ένταξη του νεαρού γιατρού στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, στον νομό Κιλκίς, δεν πέρασε «αναίμακτα». Προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στον κομματικό μηχανισμό της περιοχής, όμως η τότε ηγεσία επέμενε στη «διεύρυνση» του κόμματος με κάθε κόστος.

Και όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος των τελευταίων διπλών εθνικών εκλογών, οι πολίτες δεν «αγκάλιασαν» το εγχείρημα, συνολικά. Παραδόξως, στήριξαν σε πολλές περιπτώσεις τα πρόσωπα αυτά καθ’ αυτά, που συμβόλιζαν τη διεύρυνση.

Όπως συνέβη και στην περίπτωση του νομού Κιλκίς, όπου ο Πέτρος Παππάς κέρδισε την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ – αν και στην πραγματικότητα έπαιζε χωρίς αντίπαλο, αφού είχε αποχωρήσει από το ψηφοδέλτιο η βουλευτής του κόμματος, Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Μέσα στην «παραζάλη» που προκάλεσε η διπλή συντριβή και η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, η δημόσια τοποθέτηση του Πέτρου Παππά, όπου τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, πέρασε, τότε, χωρίς πολλές αντιδράσεις.

«Είναι μια συζήτηση την οποία πρέπει να κάνει κατά τη γνώμη μου και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο πλαίσιο της παγκόσμιας πραγματικότητας. Είμαστε οι μόνοι ίσως, ή από τις λίγες δυτικές χώρες, που δεν έχουν πανεπιστήμια μη κερδοσκοπικά ή ιδιωτικά», ανέφερε στον Σκάι, ανάμεσα σε άλλα, ο νεαρός βουλευτής.

Στη διάρκεια των επόμενων μηνών, το επανέλαβε πολλές φορές. Ωστόσο, κατά την πρόσφατη ψηφοφορία στη Βουλή, πειθάρχησε στην κομματική γραμμή, καταψηφίζοντας το εν λόγω νομοσχέδιο.

«Υπονομευτές» του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου, ήταν από τους φανατικότερους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη. Και όπως ήταν λογικό, συντάχτηκε με την απαράδεκτη και συνωμοσιολογική τακτική της ύπαρξης «υπονομευτών» εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιοι ήταν αυτοί; Όσοι δεν αποδέχονταν τη «μοναδική αλήθεια» του νέου αρχηγού. Αρχικά, όσοι δήθεν «υπονόμευαν» τον Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή η «Ομπρέλα». Στη συνέχεια τα στελέχη που βρίσκονταν κοντά στην Έφη Αχτσιόγλου και εσχάτως, όσοι δημόσια στήριξαν την Όλγα Γεροβασίλη -άρα και τον Αλέξη Τσίπρα- στο πρόσφατα Συνέδριο.

«Υπονομεύοντας τον (σ.σ. τον Κασσελάκη) υπονομεύουν τον εαυτό τους στην πραγματικότητα, είναι τελικά αυτοκτονική συμπεριφορά γιατί όλη μαζί η βάρκα βουλιάζει με όλους μας μέσα αν υπονομεύεται ο αρχηγός του κόμματος», είπε, σχετικά πρόσφατα, στα «Παραπολιτικά 90.1».

Η συνάντηση με τον πρέσβη του Ισραήλ

Παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσκάλεσε στο Συνέδριο του τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα και τον «πύρινο» λόγο του Στέφανου Κασσελάκη, ενώπιον του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξακολουθεί να διατηρεί καλές σχέσεις και με την πρεσβεία του Ισραήλ.

Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν είναι παράλογο. Άλλωστε, επί των ημερών της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, Αθήνα και Τελ Αβίβ είχαν έρθει πολύ κοντά, ενώ ο τότε υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αποτελούσε προνομιακό συνομιλητή του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας.

Εκείνο που, όμως, προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο του ΚΚΕ, όσο και της Νέας Αριστεράς -αλλά και πολλών προοδευτικών ανθρώπων- ήταν η παρουσία του Πέτρου Παππά (και του Βαγγέλη Αποστολάκη) σε συνάντηση με τον ισραηλινό Πρέσβη, στις 29 Φεβρουαρίου στη Βουλή και η «οικογενειακή» φωτογραφία που ακολούθησε.

Όχι μόνο για τη συνέχιση του πολέμου στη Γάζα, αλλά και γιατί εκείνη την ημέρα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, 112 παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 700 τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι περίμεναν για ανθρωπιστική βοήθεια.

«Δεν υπάρχουν νόμιμες καταλήψεις»

Τελευταίο «κατόρθωμα» του βουλευτή Κιλκίς, ήταν το να βάλει απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ το φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα, που με θάρρος αγωνίζεται απέναντι στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, κόντρα στον κυβερνητικό αυταρχισμό.

Μιλώντας στο Attica TV, ούτε λίγο, ούτε πολύ, συμφώνησε με τις αστυνομικές επιχειρήσεις στις φοιτητικές σχολές που τελούν υπό κατάληψη, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της Αριστεράς.

«Ότι βουλευτές του θα κάνουν τα ρεπό των πιο ακραίων της Ν.Δ. στα τηλεοπτικά πάνελ… ούτε στα πιο τρελά όνειρα του κ. Μητσοτάκη», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, ενώ τον «περιποιήθηκαν» και τα κομματικά Μέσα του ΚΚΕ.