ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νάντια Γιαννακοπούλου για δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους: «Δεν πάει άλλο»

Νάντια Γιαννακοπούλου, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
Αρχείου EUROKINISSI

«Έκρηξη» της Νάντιας Γιαννακοπούλου για τη νέα δολοφονία με θύμα νεαρή γυναίκα από τον σύντροφό της

Ευθύνες στην Ελληνική Αστυνομία και στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επιρρίπτει σε δήλωσή της, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνη ΚΤΕ Προστασίας του Πολίτη, Νάντια Γιαννακοπούλου, για την εν ψυχρώ δολοφονία της 27χρονης έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Η δήλωση της Νάντιας Γιαννακοπούλου

«Μια ακόμα σοκαριστική γυναικοκτονία πραγματοποιήθηκε χθες στους Αγίους Αναργύρους. Μια νέα γυναίκα δολοφονήθηκε εν ψυχρώ μόλις λίγα μέτρα έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, στο οποίο είχε προσφύγει για να ζητήσει προστασία. Ωστόσο η απέλπιδα προσπάθειά της να υπερασπίσει την ζωή της συνάντησε την ολιγωρία των υπευθύνων του ΑΤ. Όπως ενημερωνόμαστε από τα σχετικά ρεπορτάζ, δεν την κράτησαν στο ΑΤ μέχρι να αναζητήσουν τον τελικά δολοφόνο της, τον οποίο είχε καταγγείλει και το 2020 για βιαιοπραγία και βιασμό. Δεν υπήρξαν τα στοιχειώδη αντανακλαστικά σε μια εν ψυχρώ δολοφονία λίγα μέτρα από την φρουρά του ΑΤ, ενώ η άτυχη γυναίκα τηλεφωνούσε στο 100.

Η συγκεκριμένη γυναικοκτονία, αναδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο για μια ακόμη φορά τα σοβαρά προβλήματα και την ανεπάρκεια στη δυνατότητα προστασίας γυναικών, που απειλούνται και που κάποιες δολοφονούνται.

Δεν πάει άλλο! Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι απολύτως εκτεθειμένη όταν συνεχίζουν να γίνονται γυναικοκτονίες σε τέτοιες συνθήκες, που παρακολουθούμε όλοι σοκαρισμένοι.

Ως εδώ! Η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί απλά να οξύνεται αυτή η κατάσταση άπραγη, αρκούμενη σε αναποτελεσματικά και αποσπασματικά μέτρα.

Χρειάζεται επιτέλους συνολική και ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος.»