ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές: 2+1 νάρκες που βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό

Κυριάκος Μητσοτάκης
Intime News

Τέμπη και Άγιοι Ανάργυροι είναι μερικά από τα θέματα, στα οποία εστιάζει η αντιπολίτευση προκειμένου να φτάσουμε με αυτή την ατζέντα στην κάλπη

Δύο κοινωνικά ζητήματα κι ένα πολιτικό είναι τα θέματα που ανεβάζουν στο κόκκινο το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης πολώνοντας στα άκρα τον δημόσιο διάλογο με συνεχείς αντεγκλήσεις και ανακοινώσεις από όλες τις πλευρές. Στο κάδρο της αντιπαράθεσης ισχνά έχει μπει και το θέμα της ακρίβειας παρά το γεγονός ότι οι πολίτες το θεωρούν Νο1 πρόβλημα για τη χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να ποντάρει περισσότερο στα ζητήματα της τραγωδίας των Τεμπών και της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής, σε θέματα που άπτονται της δημόσιας ασφάλειας των πολιτών, ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί την πεπατημένη του θέματος των υποκλοπών την οποία ακολούθησε και στην προεκλογική περίοδο των εθνικών εκλογών το 2023. Εστιάζει περισσότερο στο προσωπικό πρόβλημα ου κ. Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος χθες κατά την επίσκεψή του στην ΑΔΑΕ είπε ότι θα ανοίξει το «κουτί της Πανδώρας».

Στη ΝΔ κατηγορούν την αντιπολίτευση για ακραίο λαϊκισμό και τυμβωρυχία, ενώ ειδικά για το Νίκο Ανδρουλάκη κάνουν λόγο για θεσμική τοξικότητα από την πλευρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Στην Πειραιώς αποφεύγουν να έρθουν σε man to man αντιπαράθεση επί των συγκεκριμένων ζητημάτων και υπενθυμίζουν αυτό που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ: «Κάθε σκιά που θα μπορούσε να προκύψει από τις κάλπες μπορεί να θολώσει και να αμφισβητήσει αυτή την πορεία της χώρας, διαταράσσοντας πολλά από όσα σήμερα θα θεωρούνται δεδομένα, ενώ μπορεί να ανοίξει μια κερκόπορτα σε καινούργιες περιπέτειες. Και αναρωτιέμαι πραγματικά, αν οι Έλληνες οι οποίοι στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία με την ψήφο τους μόλις πριν από εννέα μήνες, αν αυτό επιθυμούν», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος στον δρόμο προς τις κάλπες θα εντείνει τη λογική των διλημμάτων προς τους πολίτες, σε μια προσπάθεια επίτευξης της μέγιστης δυνατής συσπείρωσης.

Ο στόχος της ΝΔ είναι να διατηρήσει πάση θυσία τα ποσοστά των προηγούμενων ευρωεκλογών, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ παλεύουν όχι τόσο να αυξήσουν τα δικά τους ποσοστά, αλλά να κοντύνουν τη ΝΔ για να ανοίξει ο δρόμος μετά της ευρωεκλογές της δημιουργίας ενός «αντι-Μητσοτάκη» μετώπου. Είναι αυτό που περιέγραψε χθες σε συνέντευξή της η κυρία Όλγα Γεροβασίλη η οποία σε ερώτηση για το αν θα γίνει μια προσπάθεια ενοποίησης των προοδευτικών δυνάμεων απάντησε: «Πιστεύω βαθύτατα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποτελέσει την πολιτική δύναμη, η οποία θα κατατείνει στη σύγκληση των προοδευτικών δυνάμεων στη χώρα. Το πιστεύω απολύτως».