Ταχιάος: Απολύτως ασφαλής η διέλευση της Εγνατίας Οδού

H αυτοψία από τους εμπειρογνώμονες σε αυτήν ολοκληρώθηκε, ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών
Ταχιάος: Απολύτως ασφαλής η διέλευση της Εγνατίας Οδού
Αρχείου - Eurokinissi
1'

«Η διέλευση της Εγνατίας Οδού είναι απολύτως ασφαλής και απρόσκοπτη» δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος και πρόσθεσε: «Μετά την εσφαλμένη εντύπωση που δημιουργήθηκε προ ημερών αναφορικά με υποτιθέμενα προβλήματα στατικότητας που αντιμετωπίζει η σήραγγα "Μαλακάσι Α", δουλεύουμε για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και να τους εμπεδώσουμε το αίσθημα ασφάλειας».

Όπως είπε «η αυτοψία από τους εμπειρογνώμονες σε αυτήν ολοκληρώθηκε και πέραν προβλημάτων αποφλοίωσης που οφείλονται στην παλαιότητα και τις καιρικές συνθήκες, δεν διαπιστώθηκε κανένα άλλο πρόβλημα. Μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, η κυκλοφορία στο τμήμα αυτό θα συνεχίσει να διεξάγεται από παράκαμψη, μέσω αμφιδρόμησης του Νότιου κλάδου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες εργασίες συντήρησης».

Τονίζουμε, πρόσθεσε, ότι μετά την ολοκλήρωση της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού στην κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ –ΕGIS, όλες οι σήραγγες της θα ελεγχθούν και θα ακολουθήσει, όπου απαιτείται, η βαριά συντήρηση της οδού, όπως άλλωστε προβλέπεται στη σύμβαση παραχώρησης. Επιπλέον, τότε θα αρχίσει η κατασκευή για συμπληρωματικά έργα όπως το τμήμα του δρόμου «Χαλάστρα – Εύζωνοι» και η συζήτηση για τη σύνδεση του ημικόμβου που θα καλύψει την περιοχή του Περάματος. Και ας μην ξεχνάμε και τον οδικό άξονα «Ιωάννινα – Κακαβιά» ο οποίος αναμένεται να συμβασιοποιηθεί εντός του έτους και αποτελεί προτεραιότητα."

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή