Κικίλιας για Αφίδνες: «Η έναρξη της φωτιάς εντοπίστηκε από drone» – Οι νέες τεχνολογίες στη «μάχη»

Το μήνυμα του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για τις φωτιές σε Δροσοπηγή και Βαρυμπόμπη.

Κικίλιας για Αφίδνες: «Η έναρξη της φωτιάς εντοπίστηκε από drone» – Οι νέες τεχνολογίες στη «μάχη»
EUROKINISSI.
2'

Χωρίς ενεργό μέτωπο πλέον η μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή της Δροσοπηγής στις Αφίδνες, χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής. Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις αυξήθηκαν σημαντικά πολύ σύντομα λόγω της έκτασης της φωτιάς, ενώ, η Τροχαία προχώρησε σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, στάθηκε στη σημασία των νέων τεχνολογιών που συνδράμουν στη «μάχη» με τις φλόγες.

«Η έναρξη της σημερινής φωτιάς στη Δροσοπηγή εντοπίστηκε από drone που μετέδωσε απευθείας την εικόνα στο War Room του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Οι νέες τεχνολογίες αποτελούν πολύτιμα εργαλεία στα χέρια των πυροσβεστών μας, συμβάλλοντας καθοριστικά τόσο στην πρόληψη, όσο και στο early warning και στην άμεση απόκριση των επιχειρησιακών δυνάμεων από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της φωτιάς», σημείωσε αρχικά.

«Μόλις οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στη Δροσοπηγή, έγινε εκτροπή των εναέριων μέσων στη Βαρυμπόμπη σε φωτιά που μόλις είχε εκδηλωθεί και αντιμετωπίστηκε και αυτή άμεσα χωρίς να προλάβει να απειλήσει την κατοικημένη περιοχή. Παρακολούθησα από το πεδίο τις προσπάθειες των πυροσβεστών, των εθελοντών μας και όλων όσων επιχείρησαν.

Εφέτος θα πρέπει να υπερβούν εαυτούς στην πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο που ήδη διανύουμε. Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς», έγραψε ακόμη σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή