ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Παπαρήγα: Λαϊκή αντεπίθεση ή εσωτερική υποτίμηση και χρεοκοπία

Α. Παπαρήγα: Λαϊκή αντεπίθεση ή εσωτερική υποτίμηση και χρεοκοπία

Τη λαϊκή αντεπίθεση απέναντι στην εσωτερική υποτίμηση και τη χρεοκοπία αντέταξε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κ. Αλέκα Παπαρήγα, κατά την κεντρική προεκλογική ομιλία της στο Πεδίον του Άρεως.

Η συγκέντρωση του Κομμουνιστικού Κόμματος ήταν εντυπωσιακή από άποψη συμμετοχής, στα επίπεδα αυτής που προηγήθηκε των εκλογών της 6ης Μαΐου.

Η κ. Παπαρήγα ζήτησε τη σοβαρή ισχυροποίηση του ΚΚΕ στη βουλή και στην κοινωνία, για να αντιμετωπίσει ο λαός κάθε κυβέρνηση που θα επιτεθεί πιο δυναμικά στο λαϊκό εισόδημα και τα κοινωνικά δικαιώματα. Η πραγματική νίκη και απελευθέρωση του λαού θα έρθει με την οριστική απαλλαγή από «το ζυγό των μονοπωλίων και την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο «φασιστικό μόρφωμα» της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι ο λαός πρέπει να το βάλει στο κοινωνικό και πολιτικό περιθώριο. Ταυτόχρονα, προειδοποίησε για το μετεκλογικό τοπίο ότι «η απογοήτευση από τα μεγάλα λόγια συνήθως οδηγούν σε συντηρητική αναδίπλωση».

«Την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τους ξέρουμε, ο λαός τους έχει δοκιμάσει, δεν άλλαξαν παρά την ήττα στις εκλογές του Μαΐου, δεν θα αλλάξουν ούτε στις 18 Ιουνίου. Είμαστε υποχρεωμένοι να προειδοποιήσουμε ότι δεν πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και αν η άνοδός του γέννησε νέες ελπίδες», είπε η κ. Παπαρήγα.

Στρέφοντας τα βέλη της στο ΣΥΡΙΖΑ, η ΓΓ του ΚΚΕ τόνισε ότι το «απόψε πεθαίνει η δεξιά» του 1981 έχει αντικατασταθεί από το συριζαίικο «πέθανε ο δικομματισμός, ήλθε η ώρα της αριστεράς».

«Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κατά την διάρκεια των διερευνητικών εντολών, δήλωσε ότι μπορεί και πρέπει να γίνει κυβέρνηση με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι με άλλη γλώσσα μιλάει στο λαό, με άλλη γλώσσα μιλά με τους πρεσβευτές των χωρών του G 20», τόνισε. Επίσης δεν έλειψε να επιτεθεί στον κ. Αλέξη Τσίπρα για το ότι «με εξαιρετικά αλαζονικό ύφος έφθασε να παραλληλίσει το κίνημα της εθνικής αντίστασης, το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ που πάλεψαν την πείνα, που έδωσαν τη μάχη της σοδειάς και απελευθέρωσαν την Ελλάδα, με τον ενδεχόμενο σχηματισμό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που αλλάζει τις θέσεις του σαν τα πουκάμισα και δεν πρόκειται να απαλλάξει την Ελλάδα από τα δεινά της κρίσης και της καπιταλιστικής ανάπτυξης με λιτότητα και μόνιμη, παρατεταμένη ανεργία».

«Το ΚΚΕ υποστηρίζει το ενιαίο και αδιαίρετο τρίπτυχο: Αποδέσμευση της Ελλάδας από τη λυκοφωλιά της ΕΕ, μονομερή διαγραφή του κρατικού χρέους και λαϊκή εξουσία, και η θέση αυτή σήμερα γίνεται περισσότερο επίκαιρη καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να εξετασθεί από την Κομισιόν η έξωση χωρών από την ευρωζώνη και από την ΕΕ» υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα.