ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πήρε την εντολή κυβέρνησης πριν από λίγο ο πρόεδρος της ΝΔ(video)

Πήρε την εντολή κυβέρνησης πριν από λίγο ο πρόεδρος της ΝΔ(video)

Πήρε την εντολή κυβέρνησης πριν από λίγο ο πρόεδρος της ΝΔ. Διαβάσετε τον διάλογο με τον πρόεδρο της ΝΔ.

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: Θα επιδιώξω αμέσως να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, μακράς πνοής με τα κόμματα που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, στο ευρώ και πιστεύουν ότι τηρώντας τις δεσμεύσεις μας θα πρέπει ταυτόχρονα να γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να ξεφύγει ο ελληνικός λαός από τη βασανιστική σημερινή πραγματικότητα της ανεργίας και των απίστευτα μεγάλων δυσκολιών που περνά κάθε ελληνική οικογένεια.

Ταυτόχρονα, κύριε Πρόεδρε, πιστεύω ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να είναι αποφασιστική στο ζήτημα της κοινωνικής συνοχής, η οποία απειλεί πλέον την κάθε οικογένεια, όχι μόνο από την πλευρά της οικονομίας αλλά και από την πλευρά της ασφάλειας του Έλληνα πολίτη και είναι επίσης ένα ζήτημα που πρέπει να λυθεί αμέσως.

Πιστεύω κύριε Πρόεδρε ότι η εθνική συνεννόηση είναι επιβεβλημένη απ’ όλους. Θα ξεκινήσω βλέποντας από τις 14:00 τους πολιτικούς αρχηγούς και πιστεύω πως υπάρχουν τα περιθώρια για επιτυχία.

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Κύριε πρόεδρε θέλω να σας συγχαρώ ακόμη μια φορά για την επιτυχία και θέλω να υπογραμμίσω αυτό που είπατε και να το επαναλάβω ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης. Η χώρα δε μπορεί να μείνει ούτε μια χώρα ακυβέρνητη

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: Και αυτό ζητά ο ελληνικός λαός πέρα και πάνω από κόμματα.

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Οπωσδήποτε. Και τα πράγματα είναι κρίσιμα ώστε μονάχα μια κυβέρνηση μπορεί να τα αντιμετωπίσει. Σας εύχομαι να έχετε επιτυχία στην προσπάθεια που θα κάνετε για το σχηματισμό κυβέρνησης. Είμαι βέβαιος ότι θα πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον και καθήκον που όλοι μας έχουμε απέναντι στον ελληνικό λαό.