ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Μηταράκης: Η προσέλκυση επενδύσεων είναι κομβικός στόχος

Ν.Μηταράκης: Η προσέλκυση επενδύσεων είναι κομβικός στόχος

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νότης Μηταράκης, στο οικονομικό συνέδριο «Ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα»

δήλωσε ότι η προσέλκυση επενδύσεων είναι κομβικός στόχος της νέας κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε ότι η χώρα, πέραν από την αναγκαία τροποποίηση της δανειακής σύμβασης, χρειάζεται τη δημιουργία ενός αναπτυξιακού πλαισίου, ενός παραγωγικού προτύπου, με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι τα θέματα που πρέπει να τεθούν ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα, είναι το φορολογικό σύστημα, που, όπως είπε, πρέπει να γίνει απλούστερο, σταθερό και αντικειμενικό και η αύξηση της ρευστότητας για τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα και, κυρίως, των μικρομεσαίων και εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Επίσης, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι όλες οι αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν, πρέπει να αποπνέουν σταθερότητα, ενώ επισήμανε ότι στους άμεσους στόχους είναι η προώθηση μεγάλων έργων, η επιτάχυνση του ΕΣΠΑ, η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, η προώθηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, η διεκδίκηση συμπληρωματικών αναπτυξιακών δράσεων, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η παροχή κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων, η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η εκπόνηση ενός σύγχρονου χωροταξικού σχεδιασμού.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, διαβάστηκε χαιρετισμός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι, παρά τα προβλήματα και την ανασφάλεια, η οποία υπάρχει, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την ευρωζώνη, η χώρα μας εξακολουθεί να είναι μία από τις 30 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του, η περίοδος, που διανύουμε, είναι γεμάτη προκλήσεις, είναι μία περίοδος καθοριστική, από την οποία εξαρτάται το μέλλον της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες. Είναι μία περίοδος, όπως ανέφερε, κατά την οποία καλούμαστε να αποδείξουμε ότι το ελληνικό έθνος διατηρεί τις ιστορικές του ικανότητες και αρετές και μπορεί να διαχειριστεί τους κινδύνους και να τους μετατρέψει σε ευκαιρία.