ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι υποψήφιοι για τη θέση του γραμματέα της ΝΔ

Οι υποψήφιοι για τη θέση του γραμματέα της ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη πρόκληση στη μεταπολιτευτική Ιστορία του τόπου.

Είναι, όμως, δυνατόν να σωθεί η Ελλάδα και η οικονομία της, με παμπάλαιες συνταγές και παλιά μυαλά; Φαίνεται ως κάποιοι, εκεί στη Συγγρού, πιστεύουν πως ναι και συμπαρασύρουν και τον Αντώνη Σαμαρά με τις επιλογές τους. Γιατί, βέβαια, ο κόσμος δε θα χρεώσει τα λάθη στους αφανείς συμβούλους, αλλά στον ίδιο τον πρωθυπουργό που ψήφισε και του εμπιστεύθηκε την ευθύνη για την πορεία του τόπου.

Έτσι, υπάρχουν πολλές πιθανότητες ο νέος γραμματέας της Ν.Δ να είναι από 60άρης και πάνω… Αυτοί που κινούν τα νήματα παρασκηνιακά μάλλον δεν… έτυχε να ακούσουν τον Αντώνη Σαμαρα να λέει και να ξαναλέει για την ανάγκη ανανέωσης του πολιτικού δυναμικού… Ενώ, λοιπόν, αύριο λήγει η προθεσμία, έχουν κατατεθεί τέσσερις υποψηφιότητες.

Πρώτον, αυτή του 64χρονου Παναγιώτη Αδρακτά, ο οποίος είναι γιατρός στο επάγγελμα, τέως Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ, ενώ παλιότερα εκλεγόταν στην Β΄ Αθηνών και είχε πλούσια δράση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεύτερον, αυτή του Δημήτρη Πανοζάχου, 50άρη, πρώην περιφερειάρχη Ηπείρου και ατυχήσαντα υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. στην Α’ Θεσσαλονίκης. Ο τελευταίος είναι πρώην Σαμαρικός, ο οποίος όμως έχει πέσει σε δυσμένεια και κατεβαίνει «αυτόνομος».

Τρίτον, υποψηφιότητα για την θέση του γραμματέα της ΝΔ κατέθεσε και ο Ν. Νικολόπουλος, ο πρόσφατα παραιτηθείς υφυπουργός Εργασίας, 54 ετών.

Τέταρτον, ακόμη ένας άνω των 60, ο πρώην Υπουργός Υγείας, πρώην Δήμαρχος Αθηναίων και Βουλευτής στην Α΄ Αθήνας κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος και αυτός κοντεύει τα …66 έτη.

Στην ίδια ηλικιακή «κλάση» βρίσκεται όμως και μία πιθανολογούμενη υποψηφιότητα από τον χώρο του συνδικαλισμού της ΔΑΚΕ ΟΤΟΕ, την οποία φαίνεται πως προωθεί με κάθε τρόπο ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Οι πληροφορίες μιλούν για τον Φίλιππο Ταυρή, επαγγελματία συνδικαλιστή από τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων. Πάντως, η συγκεκριμένη υποψηφιότητα έχει προκαλέσει «παγωμάρα» στη Συγγρού, αλλά και σοβαρές αντιδράσεις στα μέλη και τους φίλους του κυβερνώντος κόμματος, αφού όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα αναφέρουν πως ο κ. Ταυρής έχει δημιουργήσει αντιπάθειες, ειδικά στο χώρο του συνδικαλισμού. Μάλιστα, ακούγεται ότι, εξαιτίας του, η ΔΑΚΕ ΟΤΟΕ έχει διασπαστεί τρεις φορές!

Κάποιοι, λοιπόν, προσπαθούν να πείσουν τον πρόεδρο της Ν.Δ. να στηρίξει μέχρι και με επίσημη κομματική γραμμή έναν υπερ-65χρονο συνδικαλιστή που δε θα έλεγε κανείς ότι είναι και ο συμπαθέστερος των στελεχών της Ν.Δ.!