Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για το κόστος των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων

Newsroom Newsroom

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για το κόστος των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων

Τη λήψη μέτρων προκειμένου να ελαττωθεί το κόστος συγκοινωνιακής πρόσβασης στα νησιά και στα λιμάνια της χώρας ζητούν έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Ναυτιλίας και Οικονομικών.

Οι ερωτώντες βουλευτές παρατηρούν ότι οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων «εξακολουθούν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα -οι υψηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ίδια ώρα που το εισόδημα των περισσότερων Ελλήνων έχει, λόγω της συνεχιζόμενης μνημονιακής πολιτικής, μειωθεί σημαντικά».

Αναφέρουν επίσης ότι «οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, από την δική τους πλευρά, προχώρησαν σε μείωση των δρομολογίων και μείωση της ταχύτητας των πλοίων».

«Επειδή το υψηλό κόστος των εισιτηρίων λειτουργεί αποτρεπτικά στην προσέλκυση τουριστών κατά την παρούσα περίοδο που μαστίζεται από την οικονομική κρίση. Επειδή η δυνατότητα άμεσης χαμηλού κόστους συγκοινωνιακής πρόσβασης με τα νησιά και τα λιμάνια της χώρας, έχει ζωτική σημασία για τη μετακίνηση και διατήρηση του πληθυσμού των νησιωτικών περιοχών. Επειδή η νησιωτική πολιτική γίνεται υπέρ της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας με σεβασμό στις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες και τον πολίτη», ερωτούνται οι υπουργοί:

1. Προτίθεσθε να πάρετε άμεσα μέτρα προκειμένου να ελαττωθεί το κόστος της μετακίνησης ατόμων και της μεταφοράς εμπορευμάτων σύμφωνα με την εφαρμογή της αρχής της εδαφικής συνέχειας και τη βελτίωση του Κανονισμού ΕΟΚ αριθ. 3577/92 δεδομένου ότι η προσβασιμότητα αποτελεί στοιχείο ζωτικής σημασίας για να γίνουν οι νησιωτικές περιοχές πιο ελκυστικές;

2. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί το υπουργείο για την στήριξη των απομακρυσμένων νησιών, ιδιαίτερα στους τομείς των συγκοινωνιών σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία;

Την ερώτηση υπογράφουν οι: Κριτσωτάκης Μιχάλης Βουλευτής Ηρακλείου, Γάκης Δημήτριος Βουλευτής Δωδεκανήσων, Δρίτσας Θοδωρής Βουλευτής Α Πειραιά, Κοντόνης Σταύρος Βουλευτής Ζακύνθου, Σαμοΐλης Στέφανος Βουλευτής Κέρκυρας, Συρμαλένιος Νίκος Βουλευτής Κυκλάδων.

Διαβάστε επίσης: Με τον ...αραμπά πάνε τα ακτοπλοικά στα νησιά για ...οικονομία!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved