ΠΟΛΙΤΙΚΗ

K. Χατζηδάκης: Οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν

K. Χατζηδάκης: Οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν

«Έχουμε ορίσει συγκεκριμένα στοχοδιαγράμματα και χρονοδιαγράμματα για τις μεταρρυθμίσεις και είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε αυτές τις αλλαγές μία προς μία, μέσα στους χρόνους που έχουμε θέσει. Είναι μια κρίσιμη μάχη. Είναι μια μάχη για την Ελλάδα. Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Είναι η μάχη της γενιάς μας και την μάχη αυτή πρέπει να την κερδίσουμε όχι με λόγια, αλλά με έργα»

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τους Συντονιστές Έργου του υπουργείου που έχουν αναλάβει την ευθύνη της επιτάχυνσης της εφαρμογής των δέκα μεταρρυθμίσεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ο υπουργός επεσήμανε ακόμη: «Οι υποχρεώσεις της χώρας δεν είναι μόνο οι περικοπές και τα άλλα δυσάρεστα μέτρα τα οποία απαιτούνται από την τρόικα, αλλά και μια σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να είχαμε προχωρήσει εδώ και καιρό από μόνοι μας. Εκεί δίνουμε έμφαση στο υπουργείο Ανάπτυξης. Παρουσιάσαμε 10 τέτοιες συγκεκριμένες αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας και ορίστηκαν αντίστοιχοι συντονιστές που θα παρακολουθούν την εξέλιξη τους».