ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όσο είμαι εγώ, κανένας μεγαλοεκδότης δεν παίρνει 800.000»!

«Όσο είμαι εγώ, κανένας μεγαλοεκδότης δεν παίρνει 800.000»!

Ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ απάντησε, μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες, στις πληροφορίες ότι ο ΔΟΛ επιχειρεί να εξασφαλίσει (από την πίσω πόρτα) χορηγία-μαμούθ

Με άμεσο και κατηγορηματικό τρόπο απάντησε, μιλώντας σε συνεργάτες του, ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, στις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι ο ΔΟΛ επιχειρεί –δια της πλαγίας οδού- να εξασφαλίσει χορηγία-μαμούθ, 800.000 ευρώ, για την έκδοση «90 χρόνια».

Ο κ. Λουρόπουλος, όταν ρωτήθηκε από το στενό κύκλο των συνεργατών του, ξεκαθάρισε ότι «όσο εγώ είμαι πρόεδρος του ΟΠΑΠ κανένας μεγαλοεκδότης δεν πρόκειται να πάρει 800 χιλιάρικα!».

Η υπόθεση αφορά σε καταγγελία που δημοσιεύθηκε στο «Παρασκήνιο» και υποστηρίζει ότι κατευθύνεται στον ΔΟΛ και συγκεκριμένα στο "Κυριακάτικο Βήμα" (για τη σειρά τόμων «Το Βήμα- 90 χρόνια») χορηγία η οποία ανέρχεται στις 800.000 ευρώ.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τη χορηγία να έχει περάσει από την πίσω πόρτα, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο και η αρμόδια Επιτροπή του Οργανισμού αρνήθηκαν να την εγκρίνουν.

Μάλιστα, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, η εφημερίδα -εκτός του ότι διαφημίζει εταιρείες ιντερνετικού στοιχήματος, ανταγωνίστριες του ΟΠΑΠ- τοποθέτησε στις πρώτες εκδόσεις ως χορηγό τον Οργανισμό, χωρίς καν να μπει στον κόπο να στείλει επίσημο αίτημα προς έγκριση!

Αλλά, ακόμη κι όταν –κατόπιν εορτής- υποβλήθηκε το επίσημο αίτημα, ασφαλώς απορρίφθηκε σε πρώτη φάση, αφού όπως είναι γνωστό ο ΟΠΑΠ έχει προσφύγει στα Δικαστήρια εναντίον ΜΜΕ που διαφημίζουν ιντερνετικό στοίχημα.

Ακολούθως, όμως, και σύμφωνα πάντα με το «Παρασκήνιο» η χορηγία έλαβε, κατά ένα περίεργο τρόπο, την αρχική έγκριση...

Ωστόσο, ο κ. Λουρόπουλος είναι κάθετος όταν μιλά στο στενό του κύκλο: «Έγκριση, ξε-έγκριση, αυτή η χορηγία δεν πρόκειται να προχωρήσει».