ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ με τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ με τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

«Να μην ισχύσει καμία αύξηση στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος», ζήτησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΔΕΗ ΑΕ, Αρθούρο Ζερβό, στα γραφεία της δημόσιας επιχείρησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στο πλαίσιο της συνάντησης, η αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους βουλευτές Θανάση Πετράκο, Ευγενία Ουζουνίδου και Χαρά Καφαντάρη, καθώς και τα μέλη της γραμματείας του Τμήματος Ενέργειας, Γιώργο Ανδριώτη και Νανή Πολίτου, κάλεσε τον κ. Ζερβό «να αρνηθεί να εφαρμόσει η διοίκηση της ΔΕΗ την παράνομη πλέον απόφαση για είσπραξη, από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ του ΕΕΤΗΔΕ, γνωστού ως χαράτσι».

Επιπλέον, η αντιπροσωπεία τόνισε ότι «η επιστολή του κ. Γ. Στουρνάρα προς το ΔΣ της ΔΕΗ προκαλεί τον ελληνικό λαό, αφού καλυπτόμενος κάτω από την ασυλία του ως υπουργός, ωθεί τον πρόεδρο και το ΔΣ της ΔΕΗ στην τέλεση αδικημάτων και συγκεκριμένα: καταπάτηση δικαστικής απόφασης αλλά και απόφασης του Συνηγόρου του Πολίτη». Ακόμη, επισήμανε ότι «ο πρόεδρος και το ΔΣ της ΔΕΗ δεν καλύπτονται από κανενός είδος ασυλία» καθώς και ότι «ο κ. Στουρνάρας και η κυβέρνηση συνολικά, για να επιβάλει την αντιλαϊκή πολιτική της, καταπατά τους θεμελιώδεις θεσμούς του πολιτεύματος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αντιπροσωπεία υπογράμμισε ακόμη ότι «η εισήγηση του ΔΣ της ΔΕΗ στη ΡΑΕ, με την οποία ζητά τρομακτικές αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος -οι οποίες μάλιστα για την κατανάλωση από 1 εως 800 KWH φτάνει στο 48,5%- προκαλούν τις εύλογες αντιδράσεις των πολιτών, όπως και την αγανάκτησή τους», ενώ, ζήτησε δωρεάν χορήγηση ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους καταναλώνουν από 400- 1000 KWH το τετράμηνο.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν, μεταξύ άλλων, ότι «η εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας επιβαρύνει τη ΔΕΗ 300 εκατ. ευρώ, αφού αγοράζει το 35% της ενέργειας από τρίτους» και ότι «δεν είναι μονόδρομος οι αυξήσεις, αλλά αντίθετα αποτελούν σκόπιμη πολιτική απόφαση της κυβέρνησης και των μνημονιακών της επιλογών (εξάλλου με βάση τους όρους του 1ου Μνημονίου προβλέπεται και νέα αύξηση των τιμολογίων από 1/7/2013) με απώτερο στόχο την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της λεγόμενης αγοράς ενέργειας».